ΕΡΤ: Τέλος στο εμπάργκο από τη Νέα Δημοκρατία

Με απόφαση του Μητσοτάκη επιστρέφουν (σήμερα) τα στελέχη της στα πάνελ της δημόσιας τηλεόρασηςΕπιστρέφουν σήμερα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη δημόσια τηλεόραση. Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη το εμπάργκο που είχε επιβληθεί στην ΕΡΤ από τις 18 Σεπτεμβρίου αποτελεί παρελθόν. Η κίνηση αυτή συμπίπτει χρονικά με την αναδιαμόρφωση, από τη Δευτέρα, του προγράμματος της ΕΡΤ1, καθώς προστίθενται νέες εκπομπές και πρόσωπα.

Καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή πλεύσης Μητσοτάκη έπαιξε η επιλογή του διευθύνοντος συμβούλου Ιωάννη Δρόσου και του εντεταλμένου συμβούλου ενημέρωσης Νίκου Μερτζάνη να καλέσουν στο ραδιομέγαρο τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του κόμματος Κωνσταντίνο Ζούλα. Αν και η Ν.Δ. θεωρεί πως η ΕΡΤ «παραμένει ένας προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης», η πίεση που δεχόταν από «γαλάζιους» βουλευτές για συμμετοχή στα πάνελ του καναλιού, αλλά και οι εκλογικές διαδικασίες που είναι μπροστά οπωσδήποτε επηρέασαν την επιλογή της.

Αξιοσημείωτο είναι, πάντως, ότι ο συντάκτης της ανακοίνωσης της Ν.Δ. μοιάζει είτε να μην έχει περάσει ποτέ από μεγάλο ΜΜΕ είτε να μην «πήρε μυρωδιά» πώς δουλεύει ένας ειδησεογραφικός οργανισμός.

Και αυτό γιατί, αν δεν πρόκειται για κάποια καθεστωτική λογική, δείχνει να μην αντιλαμβάνεται ότι τους καλεσμένους ενός καναλιού τούς επιλέγουν οι αρχισυντάκτες και πως η ειδησεογραφία αξιολογείται από τους δημοσιογράφους και όχι από τα «ραβασάκια» των κομμάτων. Διότι, μεταξύ άλλων, στηλιτεύει εκπομπές με το επιχείρημα ότι καλούν μόνα τους στελέχη της κυβέρνησης και καταγγέλλει τη φιλοξενία «απαξιωμένων πολιτικών προσώπων» που ασκούν κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Ακόμη κι αν συμφωνεί κανείς με την κριτική, ο εμπνευστής της ανακοίνωσης, κατά κάποιον τρόπο, απαιτεί τον «αποκλεισμό» προσώπων που δεν του αρέσουν, παρεμβαίνοντας ευθέως στο τελικό τηλεοπτικό προϊόν.

Στην ανακοίνωσή της η Ν.Δ. αναφέρεται σε «αλληλοκαταγγελίες στελεχών» της ΕΡΤ για σκάνδαλα, δεσμευόμενη ότι ως κυβέρνηση θα τα ερευνήσει μέχρι κεραίας. Παράλληλα, καλεί την κυβέρνηση «να συνειδητοποιήσει τη συνταγματική της υποχρέωση η δημόσια τηλεόραση να εξασφαλίζει την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων».

Τη Δευτέρα, πάντως, στο πρόγραμμα της ΕΡΤ εντάσσεται δίωρη εκπομπή με τον Σπύρο Χαριτάτο (δεν τον λες και ΣΥΡΙΖΑ!), ενώ ήδη στο πλευρό της Κατερίνας Ακριβοπούλου βρίσκεται ο άλλοτε στενότατος συνεργάτης του προέδρου της Ν.Δ. Κώστας Παπαχλιμίντζος.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα