Αργά για δάκρυα

Μέσω της πολυαναμενόμενης συνέντευξής του στην Οπρα Γουίνφρι, που διαδόθηκε παγκοσμίως, ο Λανς Αρμστρονγκ παραδέχτηκε τη χρήση αναβολικών αποδεχόμενος το δριμύ «κατηγορώ». Ο μύθος του διάσημου 41χρονου Αμερικανού ποδηλάτη άρχισε να διαλύεται ξαφνικά, όταν το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε σταδιακά από τον Οκτώβριο κι έπειτα. Ο ίδιος παραδέχτηκε μεταξύ άλλων ότι ακόμη και οι επτά νίκες του στον Γύρο της Γαλλίας οφείλονταν στη χρήση αναβολικών και ότι για περισσότερα από 10 χρόνια έλεγε ψέματα για την υπόθεσή του. «Πήρα μόνος μου τις αποφάσεις μου. Το λάθος είναι δικό μου. Λυπάμαι, ζητώ συγγνώμη. Το κοκτέιλ μου ήταν η EPO, οι μεταγγίσεις αίματος και η τεστοστερόνη» ομολόγησε συγκλονίζοντας ο Τεξανός και συνέχισε: «Θεωρώ ότι αυτή η κατάσταση είναι ένα μεγάλο ψέμα, το οποίο επανέλαβα πολλές φορές». Σε άλλο σημείο επισήμανε ότι θα ήταν αδύνατο να κερδίσει αγώνα χωρίς τη χρήση παράνομων ουσιών. Οι μονολεκτικές απαντήσεις του σόκαραν:

Εχεις χρησιμοποιήσει απαγορευμένες ουσίες;

-Ναι.

-Συμπεριλαμβανομένης και της EPO;

-Ναι.

-Ντοπαρίστηκες και μέσω μετάγγισης αίματος;

-Ναι.

-Χρησιμοποίησες τεστοστερόνη, κορτιζόνη και αυξητική ορμόνη;

-Ναι.

-Είχες κάνει χρήση αναβολικών κατά τη διάρκεια όλων των θριάμβων σου στον «Γύρο της Γαλλίας»;

-Ναι.

Στη συνέχεια ο Αρμστρονγκ έγινε πιο συγκεκριμένος και προσπάθησε να απολογηθεί: «Εψαξα στο λεξικό την ερμηνεία της λέξης εξαπάτηση. Αυτό που αναφέρει εκεί είναι πως εξαπατά εκείνος που προσπαθεί να αποκτήσει πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων του. Δεν το είδα ποτέ έτσι. Για μένα με αυτόν τον τρόπο εξασφάλιζα απλά ισονομία στο παιχνίδι. Είμαι ελαττωματικός χαρακτήρας. Αν αισθάνθηκα άσχημα; Οχι. Φοβήθηκα».

Πάντως οι συμπατριώτες του θεωρούν ότι η δημόσια συγγνώμη του Αρμστρονγκ οφείλεται στο ότι πήρε αρκετά χρήματα για να μιλήσει. Εκπρόσωπος της Γουίνφρι όμως διέψευσε τις φήμες διευκρινίζοντας ότι η εξομολόγηση έγινε έπειτα από επιθυμία του αθλητή. Ο πρόεδρος της Αμερικανικής Υπηρεσίας Αντιντόπινγκ (USADA) Τρέιβις Τάιγκαρτ ανέφερε ότι «ο Λανς έκανε ένα μικρό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Τελικά παραδέχτηκε ότι η σταδιοδρομία του χτίστηκε πάνω σε ένα ισχυρό μείγμα απαγορευμένων ουσιών και κοροϊδίας». Παράλληλα, το ίδρυμα κατά του καρκίνου Livestrong, που ίδρυσε το 1997 ο Αρμστρονγκ, όταν νίκησε την ασθένεια, εξέφρασε την απογοήτευσή του που ο ιδρυτής του «παραπλάνησε τον κόσμο και εμάς κατά τη διάρκεια και μετά την καριέρα του». Μάλιστα δριμύ «κατηγορώ» απηύθυνε και ο δημοφιλής τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς. «Είναι ψεύτης και πρέπει να πληρώσει» είπε μεταξύ άλλων ο Σέρβος, μετά την παραδοχή του Αμερικανού για το μεγαλύτερο σκάνδαλο ντόπινγκ στον παγκόσμιο αθλητισμό.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα