Αλλού αυτά, κύριε Βέμπερ!

Μας περνούν για Ζουλού κι έρχονται εδώ φορτωμένοι με «χάντρες» και «καθρεφτάκια». Νομίζουν ότι μοιράζοντάς τα στους «ιθαγενείς» θα πάρουν κοψοχρονιά ό,τι έχει να δώσει αυτή η γη και θα επιστρέψουν στις πατρίδες τους με τα αμπάρια των πλοίων τους φορτωμένα με πλιάτσικο. Αυτή την εντύπωση έχουν σχηματίσει σ’ Ανατολή και Δύση για τη χρεοκοπημένη Ελλάδα του Μνημονίου. Για να σχηματιστεί τούτη η -διόλου κολακευτική για τους Ελληνες- εντύπωση έχουν συνεργήσει και όλες οι πολιτικές δυνάμεις που διαχειρίστηκαν την εξουσία τα τελευταία χρόνια.

Ενας
από τους πολλούς που νομίζει ότι μπορεί να κοροϊδέψει τους Ελληνες είναι ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ.

Ο κ. Βέμπερ είναι υποψήφιος για τη θέση του προέδρου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έχει ξεκινήσει ευρωπαϊκή περιοδεία, στα πλαίσια της οποίας πραγματοποιεί επισκέψεις στις πρωτεύουσες των 28 κρατών-μελών.

Ερχόμενος
στην Αθήνα και ερωτώμενος για την υπόθεση των μεγάλων πρωτογενών πλεονασμάτων που ζητά η Ε.Ε. από την πατρίδα μας, ούτως ώστε να είναι… εφικτή η εξόφληση του χρέους, ο κ. Βέμπερ είπε ότι με άλλη κυβέρνηση μπορεί και να συζητηθεί το θέμα. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «για το μέλλον θα πρέπει να δούμε αν έχουμε μια κυβέρνηση στην Ελλάδα που ανοίγει νέα πεδία για την ανάπτυξη. Αν θα ήταν μια άλλη κυβέρνηση στην Ελλάδα, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε».

Είναι
πολύ φτηνό εκ μέρους του και να επεμβαίνει στο εσωτερικό μιας ξένης χώρας αλλά και εξοργιστικό να μας περνά για ηλίθιους. Εκείνος δεν ήταν που όταν η Ελλάδα βρέθηκε με το μαχαίρι στον λαιμό από τον εμμονικό Σόιμπλε ζητούσε κι άλλα περιοριστικά μέτρα και αυστηρότερη αντιμετώπιση της πατρίδας μας;

Τώρα, που είναι υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν, «ανακάλυψε» ότι μπορεί να γίνει συζήτηση για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων που πρέπει να επιτυγχάνει η Ελλάδα;

Γιατί δεν άνοιγε τη συζήτηση νωρίτερα, όταν θα μπορούσαν αληθινά να αποφευχθούν πολλά αχρείαστα δεινά που πέρασαν οι Ελληνες; Αλλού αυτά, κ. Βέμπερ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα