Σταμάτησαν τρένα από δολιοφθορά στα καλώδια

Ακινητοποιήθηκαν συρμοί για ώρεςΜια απίστευτη ταλαιπωρία περίμενε το βράδυ της Τετάρτης όσους επέλεξαν το τρένο για τη μετακίνησή τους, καθώς για περισσότερες από 12 ώρες το τμήμα ανάμεσα στο Λιανοκλάδι και στον Δομοκό ήταν κλειστό. Αιτία ήταν η καταστροφή εκατοντάδων μέτρων των καλωδίων ηλεκτροκίνησης από επιτήδειους, που είχε αποτέλεσμα την ακινητοποίηση των αμαξοστοιχιών και τη συνακόλουθη ταλαιπωρία δεκάδων πολιτών, που έφτασαν στον τελικό προορισμό τους με καθυστέρηση που ξεπέρασε τις πέντε ώρες. 

Ετσι, από προχθές το βράδυ έως χθες το πρωί οι επιβάτες των τρένων με κατεύθυνση από τη Λάρισα προς την Αθήνα επιβιβάζονταν σε λεωφορεία στην περιοχή του Δομοκού για να συνεχίσουν το ταξίδι τους έως το Λιανοκλάδι και από εκεί πάλι με τρένο προς Αθήνα.

Στη Θεσσαλονίκη

Αντιστρόφως, όσοι κινούνταν προς Θεσσαλονίκη επιβιβάζονταν στο Λιανοκλάδι σε λεωφορεία με κατεύθυνση τον Δομοκό και από εκεί συνέχιζαν το ταξίδι τους με τρένο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας ειδικά συνεργεία προσπαθούσαν να αποκαταστήσουν τη ζημιά και να μαζέψουν τα κομμένα καλώδια, που είχαν απλωθεί σε αρκετά μεγάλο τμήμα της γραμμής. Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου το συγκεκριμένο τμήμα παραδόθηκε στην κυκλοφορία και πλέον τα δρομολόγια διεξάγονται κανονικά. 

Σύμφωνα πάντως με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το κόψιμο των καλωδίων οφείλεται πιθανότατα σε δολιοφθορά και σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία ο οργανισμός λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και για την προστασία του δικτύου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα