«Πνίγηκαν» Πάρος, Αργολίδα, Κρήτη

Προς τα ανατολικά έχει αρχίσει να απομακρύνεται η κακοκαιρία που επηρέασε τις τελευταίες ημέρες τη χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους. Χθες, από τα μεσάνυχτα έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, έπεσε σημαντική ποσότητα βροχής στα κεντρικά και τα νότια, ενώ στην περιοχή του Αιγαίου καταγράφηκε ρεκόρ κεραυνών μέσα σε λίγες μόλις ώρες!

Συγκεκριμένα, από χθες τα έντονα φαινόμενα περιορίστηκαν. Πριν από την εξασθένησή τους, οι ουρανοί άνοιξαν, με το μεγαλύτερο ύψος βροχής να σημειώνεται -έως τις 9.30 το πρωί- στην Εύβοια, στην κεντρική Στερεά Ελλάδα και στο νότιο Αιγαίο.

Χαρακτηριστικό είναι, μάλιστα, το γεγονός ότι, σύμφωνα με το δίκτυο ανίχνευσης κεραυνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στα νησιά του νότιου Αιγαίου σημειώθηκαν 120 κεραυνοί σε διάστημα περίπου 10 ωρών!

Πάντως και χθες οι βροχές συνέχισαν να προκαλούν προβλήματα. Στην Πάρο η σφοδρή βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα να φουσκώσουν τα ποτάμια και σε ορισμένες περιπτώσεις να ξεχειλίσουν, ενώ ο Αργολικός Κόλπος βάφτηκε καφέ από τους τόνους λάσπης που μεταφέρθηκαν από τα ρέματα και τους ξεροποτάμους.

Στην Κρήτη τη σκόνη που είχε σκεπάσει τις τελευταίες ημέρες το νησί, δημιουργώντας ατμόσφαιρα Σαχάρας, ακολούθησαν ισχυρές βροχές, που συνοδεύονταν από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους. Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και ορισμένες περιοχές να μείνουν στο σκοτάδι πολλές ώρες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα