Ο… πύραυλος Κουμουτσάκος και ο άγριος καυγάς

Σε νέα προσωπική κόντρα με τον Γιώργο Κουμουτσάκο επιδόθηκε ο Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια της επεισοδιακής συζήτησης στη Βουλή για το πρωτόκολλο εισόδου των Σκοπίων στο ΝΑΤΟΕπίσης κατήγγειλε ότι υπάρχει σκέψη για να φιλοξενηθούν στα Σκόπια τα πυρηνικά του Ιντσιρλίκ. «Ο κ. Κουμουτσάκος ως παλιός διπλωμάτης έχει και το προσωνύμιο πύραυλος» είπε ο αρχηγός των ΑΝ.ΕΛ., προσθέτοντας με νόημα: «Ο πύραυλος Κουμουτσάκος, έλεγε ένας κρατούμενος των Φυλακών Κορυδαλλού, δημοσιογράφος, ο κ. Μουσσάς». Αμέσως αντέδρασε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ., αναφέροντας πως «είναι πολύ κρίμα να πέφτει ένας πολιτικός τόσο χαμηλά», μιλώντας ταυτόχρονα για «κατάντια».

Αφορμή της έκρηξης του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. ήταν η άρνηση της Ν.Δ. να συνταχθεί με το αίτημά του για υπερψήφιση της συμφωνίας με 180 ψήφους. Ο Πάνος Καμμένος ζήτησε μετ’ επιτάσεως να κυρωθεί το πρωτόκολλο με αυξημένη πλειοψηφία τριών πέμπτων, επικαλούμενος το άρθρο 28, παράγραφος 2 του Συντάγματος που αναφέρει ότι «για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών».

Με το αίτημα συντάχθηκε μόνο η Χρυσή Αυγή, ωστόσο ο Πάνος Καμμένος επέμεινε, προαναγγέλλοντας μάλιστα την υποβολή αιτήματος αντισυνταγματικότητας στη σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια. Την ίδια ώρα, ο Πάνος Καμμένος επισήμανε τον κίνδυνο να φιλοξενηθούν στα Σκόπια τα πυρηνικά του Ιντσιρλίκ, καταγγέλλοντας πως με την κύρωση της συνθήκης του ΝΑΤΟ η κυβέρνηση συνυπογράφει την ίδρυση της μεγαλύτερης βάσης του ΝΑΤΟ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα