Θωρακίζεται το Σύστημα Υγείας στο Κρήτη-Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε την ένταξη δυο υπερσύγχρονων μηχανημάτων στο «Ε.Π Κρήτη 2014-2020» με προϋπολογισμό 1.520.000 ευρώ

Θωρακίζεται περαιτέρω το Σύστημα Υγείας στο νησί μετά την σημερινή υπογραφή από τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη ένταξης στο «Ε.Π. ΚΡΗΤΗ 2014-2020» δυο υπερσύγχρονων ιατρικών μηχανημάτων στο ΠΑΓΝΗ με προϋπολογισμό 1.520.000 ευρώ.

Πρόκειται για την αγορά ενός υπερσύγχρονου ψηφιακού αγγειογράφου, και του μηχανήματος MALDI-TOF MS που με εξαιρετική ταχύτητα (εντός λεπτών) ακρίβεια και αξιοπιστία θα ταυτοποιεί στελέχη μικροβίων.

Στη σημερινή υπογραφή της απόφασης ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ από τον Περιφερειάρχη παρόντες ήταν επίσης στη Περιφέρεια, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πιτσούλης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Υγείας Λάμπρος Βαμβακάς, η Υποδιοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Ελένη Γιακουμάκη, ο αναπληρωτής διοικητής ΠΑΓΝΗ Γιάννης Φανουργιάκης, ο καθηγητής επεμβατικής ακτινολογίας στο ΠΑΓΝΗ Δημήτρης Τσέτης και η προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιφέρειας Κρήτης Μαρία Κασσωτάκη.

Όλοι οι παριστάμενοι χαρακτήρισαν την σημερινή ημέρα για την Κρήτη ως πολύ σημαντική καθώς αναβαθμίζεται σε μεγάλο βαθμό με την αγορά των δυο ιατρικών μηχανημάτων η υγειονομική περίθαλψη στο νησί. Μάλιστα ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε, ότι, στόχος είναι με την συνεργασία όλων των φορέων υγείας η εξεύρεση και άλλων χρηματοδοτήσεων ούτως ώστε μέσα στα επόμενα δύο χρόνια να έχουμε μία από τις καλύτερες περιθάλψεις υγείας στα νοσοκομεία του νησιού.

Ειδικότερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε: «Είναι μία σημαντική στιγμή για την Κρήτη η υπογραφή της ένταξης δυο μηχανημάτων στο ΠΑΓΝΗ που αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες υγείας στο νησί.  Μέσα από την συνεργασία που είχαμε με την διοίκηση της 7ης ΥΠΕ, με το ΠΑΓΝΗ, και με τους συνεργάτες μας στη διαχειριστική και τον εντεταλμένο σύμβουλο τον κύριο Βαμβακά, εξασφαλίσαμε 1,5 εκατομμύριο για την αγορά αυτών των μηχανημάτων ούτως ώστε να μη χρειάζεται οι Κρήτες να πηγαίνουν στην Αθήνα για τα προβλήματα τα οποία προκύπτουν και να υπάρχουν αυτές οι μετακινήσεις.  Η Κρήτη θα γίνει μία αυτόνομη υγειονομική Περιφέρεια, γιατί αυτό προσπαθούμε όλοι μας μέσα από τη συνεργασία και με τους ιατρούς, τους καθηγητές, να μπορούμε να έχουμε αυτό τον εξοπλισμό ούτως ώστε να παρέχουμε υπηρεσίες υψηλής υγείας. Εμείς από την πλευρά τη δική μας αυτό που οφείλουμε είναι να βρίσκουμε τους πόρους όχι μόνο από Ευρωπαϊκά προγράμματα  αλλά και από εθνικούς πόρους για να μπορούμε να ολοκληρώσουμε τις υποδομές και την αγορά των μηχανημάτων σε όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης».