Τριπλάσια ποσοστά καρκίνου στη Μαγνησία

Εντονη ανησυχία προκαλούν τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας……σύμφωνα με τα οποία η Μαγνησία εμφανίζει τριπλάσια ποσοστά καρκίνου του ήπατος και τετραπλάσια εγκεφαλικά επεισόδια συγκριτικά με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Επιπλέον, στην ίδια μελέτη καταγράφηκαν αυξημένα νεοπλάσματα του τραχήλου της μήτρας στο νότιο Πήλιο και το Τρίκερι, ενώ συχνότερη είναι η εμφάνιση του καρκίνου του λεμφικού και αιμοποιητικού ιστού στην Αγριά και στα Λεχώνια.

Οπως ανέφερε ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, η έρευνα περιορίστηκε στην καταγραφή των διαφορών συγκριτικά με άλλες περιοχές της Ελλάδας και σημείωσε ότι σε επόμενη μελέτη θα αποτυπωθούν και οι αιτίες της νοσηρότητας.

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε η παρατήρησή του ότι στη Μαγνησία καταγράφεται υψηλότερη κατανάλωση αλκοόλ από την υπόλοιπη Ελλάδα, γεγονός που συνδέεται άμεσα με τους αυξημένους δείκτες νοσηρότητας σε καρκίνους του ήπατος.

Από την πλευρά του, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ζήσης Μαμούρης τόνισε ότι «σε μια Ελλάδα όπου όλοι έχουν ιατρικές γνώσεις, δικηγορικές γνώσεις, όπου όλοι έχουν άποψη και οι μύθοι τρέχουν πριν από την πραγματικότητα, τέτοιες μελέτες έρχονται να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους. Και μέσω τέτοιων μελετών το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εκπληρώνει τον βασικό του ρόλο, που είναι η έρευνα και η ενημέρωση της κοινωνίας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα