O Μαδούρο μπλόκαρε ανθρωπιστική βοήθεια!

Επειδή προερχόταν από αίτημα του ΓκουαϊδόΣάλος έχει προκληθεί διεθνώς από την απόφαση του Βενεζουελάνου προέδρου Νικολάς Μαδούρο να μπλοκάρει την ανθρωπιστική βοήθεια που έφτασε στη χώρα. Ο Μαδούρο έστειλε μέλη του στρατού με κοντέινερ και βυτιοφόρα για να αποκλείσουν μια γέφυρα στα δυτικά σύνορα της Βενεζουέλας με την Κολομβία. Η αιτία για τη σκληρή απόφασή του εδράζεται στο ότι το αίτημα για την ανθρωπιστική βοήθεια προήλθε από τον ηγέτη της αντιπολίτευσης και αυτοανακηρυχθέντα μεταβατικό πρόεδρο Χουάν Γκουαϊδό. 

Ο Γκουαϊδό, από την πλευρά του, απηύθυνε έκκληση προς τον Μαδούρο να αφήσει την ανθρωπιστική βοήθεια να εισέλθει στη χώρα, ενώ ο δεύτερος αρνήθηκε και συνέχισε να υποστηρίζει ότι η βοήθεια αυτή είναι προπέτασμα καπνού για μια αμερικανική στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα. Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον ανακοίνωσε ότι η Ουάσινγκτον εξετάζει την άρση των κυρώσεων εις βάρος ανώτερων αξιωματικών του στρατού της Βενεζουέλας, αν αυτοί αναγνωρίσουν τον Γκουαϊδό.

Αναγνώριση

«Αν όχι, το διεθνές χρηματοπιστωτικό κύκλωμα θα κλείσει ολοκληρωτικά» έγραψε ο Μπόλτον στο twitter. Υπενθυμίζεται ότι, εκτός από έναν στρατηγό που ανακοίνωσε ότι αναγνωρίζει τον Γκουαϊδό, η πλειονότητα των ανώτατων αξιωματικών του στρατού της Βενεζουέλας συνεχίζει να αναγνωρίζει ως νόμιμο πρόεδρο της χώρας τον Νικολάς Μαδούρο.

Εν τω μεταξύ χθες η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα αποκάλυψε ένα σημαντικό βήμα για να διασφαλίσει τη συνέχιση της χρηματοδότησής της, το άνοιγμα ενός αμερικανικού ταμείου για να συγκεντρώνει τα έσοδα από την αγοραπωλησία πετρελαίου. Την ίδια ώρα Ουρουγουάη και Μεξικό πρότειναν να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός διαλόγου χωρίς όρους ή προαπαιτούμενα, προκειμένου να βρεθεί λύση στην πολιτική κρίση που μαστίζει τη χώρα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα