«Εσβησε» ένας μεγάλος δάσκαλος του μπουζουκιού

Απεβίωσε ο Γιάννης ΠολυκανδριώτηςΣε ηλικία 73 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο Γιάννης Πολυκανδριώτης (φωτό), γιος του αείμνηστου ρεμπέτη Θεόδωρου Πολυκανδριώτη και αδελφός του γνωστού μουσικοσυνθέτη Θανάση.

Δεξιοτέχνης του μπουζουκιού και δάσκαλος μουσικών οργάνων, ο Γιάννης Πολυκανδριώτης είχε περάσει 60 χρόνια στο πάλκο. Είχε συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της εποχής, Τσιτσάνη, Ζαμπέτα, Αγγελόπουλο και έκανε γνωστό το λαϊκό τραγούδι με περιοδείες σε Αμερική, Καναδά και Αυστραλία.

Για πρώτη φορά έπαιξε επαγγελματικά το 1958-59 στην Ψάθα, στο Αιγάλεω, με τον Πρόδρομο Τσαουσάκη και την Ανθούλα Αλιφραγκή. Το 1971 εμφανίστηκε με τη Νάνα Μούσχουρη και τη Μαρινέλλα, ενώ είχε συνεργαστεί με τους Πάνο Γαβαλά, Ρία Κούρτη, Μάνο Χατζιδάκι, Στέλιο Καζαντζίδη, Στράτο Διονυσίου, Γιάννη Πάριο, Τόλη Βοσκόπουλο, Παύλο Παπαντωνίου, Γιάννη Πουλόπουλο και πολλούς ακόμη.

Είχε ακόμη παίξει στο θέατρο δίπλα σε Ρένα Βλαχοπούλου, Μάρω Κοντού, Κώστα Καρρά, Σταύρο Παράβα και Σωτήρη Μουστάκα, ενώ οι συνθέσεις του ξεπερνούσαν τις 1.000 τον αριθμό. Από το 1996 κατοικούσε μόνιμα στο Λονδίνο και είχε δημιουργήσει τη φημισμένη σχολή Νέα Γενιά της Διασποράς, στην οποία διδάσκονταν την τέχνη του μπουζουκιού και της ελληνικής μουσικής παράδοσης τα παιδιά των Ελλήνων που έμεναν στη Βρετανία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα