Βουλή: Αναψαν τα αίματα για τη σύμβαση του «Ελ. Βενιζέλος»

Αναψαν τα αίματα στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την παράταση της σύμβασης του «Ελευθέριος Βενιζέλος» με το ΤΑΙΠΕΔ……που εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή με ονομαστική ψηφοφορία, έπειτα από σωρεία αντεγκλήσεων. Πρώτη ύλη για την πολιτική ανάφλεξη αποτέλεσε η κριτική της Ν.Δ. και της ΔΗ.ΣΥ., που μίλησαν για σαφές έλλειμμα σωστής διαχείρισης στη διαπραγμάτευση της σύμβασης, επαναφέροντας τις καταγγελίες για «κραυγαλέο» σκάνδαλο υποκοστολόγησης.

Αιχμές άφησε για τη σύμβαση και ο Κώστας Κατσίκης των ΑΝ.ΕΛ., που αναρωτήθηκε γιατί στη σύμβαση του 2017 δόθηκε το ευτελές τίμημα των 483.000.000 ευρώ και χρειάζονταν «μαστίγιο» από τους Ευρωπαίους και ο διεθνής διασυρμός της χώρας για να φθάσουμε στο 1.115.000.000 ευρώ.

«Σκάνδαλο θα υπήρχε αν το Δημόσιο έχανε λεφτά, τώρα το Δημόσιο με τη σύμβαση που υπεγράφη διπλασίασε το τίμημα» ισχυρίστηκε από την πλευρά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, απαντώντας στις αντιπολιτευτικές αιτιάσεις. Ο υπουργός Οικονομικών επιχείρησε μάλιστα να εμφανιστεί καθησυχαστικός για την κατάσταση των τραπεζών, καλώντας όλες τις πλευρές να δείξουν σοβαρότητα και υποστηρίζοντας ότι οι γνωστές δηλώσεις Δραγασάκη περί ανακεφαλαιοποίησης παρερμηνεύτηκαν. «Οι τράπεζες πέρασαν τα στρες τεστ, φτάνουν τους στόχους τους και κάνουν ιδιωτικές παρεμβάσεις για να μειώσουν τα “κόκκινα” δάνεια» ισχυρίστηκε.

Σε κάθε περίπτωση, το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην Ολομέλεια προς ψήφιση την ερχόμενη εβδομάδα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα