Μάνος: Δεν χώνεψε ποτέ τη διαγραφή από τη Ν.Δ.

Ξιφούλκησε κατά του Καραμανλή, χρεώνοντάς του αυταρχισμό και την ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας

Tο γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη. Ο χρόνος ο παναδαμάτωρ δεν κατόρθωσε να επουλώσει τις πληγές που έχει αφήσει στον Στέφανο Μάνο η διαγραφή του από τον Κώστα Καραμανλή. Ετσι, ο άλλοτε υπουργός της Ν.Δ., τον οποίο τελευταία είδαμε να χτυπά... παλαμάκια στον Σταύρο Θεοδωράκη, επειδή ετοιμαζόταν να στηρίξει τη συμφωνία-ντροπή για το Σκοπιανό, θυμήθηκε τις παλιές αγάπες που... δεν πάνε στον παράδεισο και τα έβαλε με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. 

Ο άνθρωπος που ακόμα και στις κάλπες του ΚΙΝ.ΑΛ. σύρθηκε, για να δώσει την ψήφο του στις εσωκομματικές εκλογές για ανάδειξη προέδρου, τα έβαλε με τον Καραμανλή, με αφορμή την επιφυλλίδα του Αλέξη Παπαχελά στην «Καθημερινή», στην οποία έγραψε ότι ισχυρότατοι ηγέτες, όπως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, σέβονταν τις διαφορετικές απόψεις και δεν επέβαλλαν αυταρχικά την άποψή τους. «Είναι απολύτως αληθές για τον Μητσοτάκη, αλλά όχι για τον Κώστα Καραμανλή» σημείωσε ο Στέφανος Μάνος, ξεδιπλώνοντας τις σκέψεις του, που, όπως είναι ξεκάθαρο, προκύπτουν από τον προσωπικό εγωισμό του.

Παραλήρημα

«Ο κ. Καραμανλής, προκειμένου να επιβάλει τη δική του εσφαλμένη (όπως αργότερα απέδειξε ο ίδιος, υιοθετώντας την άποψη που απέρριψε) άποψη, δεν δίστασε το 1998 να διαγράψει από τη Νέα Δημοκρατία εμένα, τον κ. Σουφλιά, τον κ. Κοντογιαννόπουλο, τον κ. Παπαληγούρα, τον κ. Τατούλη, τον κ. Κάκκαλο.

Σταμάτησε την αυταρχική του μανία και δεν διέγραψε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, που συμφωνούσε μαζί μου, λέγοντας περιφρονητικά ότι “ως πρώην πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να λέει ό,τι θέλει!”» ανέφερε στο facebook ο «ξεχασμένος» της πολιτικής, βάζοντάς τα με τον Κώστα Καραμανλή. Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι δεν ανεχόταν διαφορετικές απόψεις και πως αυτή είναι «η βασική αιτία της οικονομικής καταστροφής που προκάλεσε η πρωθυπουργία του».

«Κανείς δεν τολμούσε να εκφράσει διαφορετική άποψη. Ετσι οδηγηθήκαμε στη χρεοκοπία. Αν δεν υπήρχε η χρεοκοπία ως αποτέλεσμα της καραμανλικής διαχείρισης, τα σημάδια του περάσματός του θα ήταν εξίτηλα» καταλήγει. Ασχολίαστο!

Τη δόξα του Μάνου ζήλεψε η γνωστή Μιράντα Ξαφά, αναπαράγoντας την ανάρτηση με το σχόλιο «μόλις κέρδισε τις εκλογές του 2004, ο Καραμανλής δήλωσε ότι δεν θα αναμορφώσει το (χρεοκοπημένο) ασφαλιστικό στην πρώτη του θητεία. Δεν του άρεσαν τα δύσκολα».