Μπογδάνος: Σάλος με το «πουλέν» του Αδωνη

Ανω κάτω η Ν.Δ. από τις δηλώσεις του δημοσιογράφου (που αυτοχρίστηκε υποψήφιος) για... εισβολή τανκς στην ΕΡΤ

Σάλος έχει προκληθεί από τις επικίνδυνες και γεμάτες διάθεση ρεβανσισμού δηλώσεις του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ο οποίος μέσω twitter προέτρεψε στην υπερψήφιση της Ν.Δ. για να ικανοποιηθεί το «αίτημα» των ακολούθων του στα social media για... εισβολή των τανκς στην ΕΡΤ! 

Το «πουλέν» του Αδωνη Γεωργιάδη προέβη σε αυτή την κίνηση, που μόνο αλγεινές εντυπώσεις προκαλεί, τη στιγμή που η Ν.Δ. προχωρούσε στην άρση του εμπάργκο κατά της δημόσιας τηλεόρασης, επιτρέποντας την παρουσία των «γαλάζιων» στελεχών στις ενημερωτικές πολιτικές εκπομπές της ΕΡΤ.

Το θέμα, μάλιστα, έχει πάρει επιπλέον πολιτικές διαστάσεις και αγγίζει ευθέως τη Ν.Δ., καθώς δεν πρόκειται για οποιονδήποτε δημοσιογράφο, αλλά για ένα πρόσωπο, το οποίο πριν από λίγες μόλις ημέρες είχε αποθεωθεί (μαζί με τον Αρη Πορτοσάλτε) στην κοπή της πίτας του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Αδωνη Γεωργιάδη, ενώ ταυτόχρονα φλερτάρει με την υποψηφιότητά του στα ψηφοδέλτια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το θέμα έχει προκαλέσει κακό χαμό και εντός της Νέας Δημοκρατίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο «Μικροπολιτικός» στα «ΝΕΑ» την Τρίτη προανήγγειλε ως υποψήφιο βουλευτή της Ν.Δ. τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο και την επομένη η εφημερίδα του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη αναγκάστηκε να γράψει για δυσαρέσκεια του Κυριάκου Μητσοτάκη επειδή... αυτοχρίστηκε υποψήφιος.

Από ό,τι φαίνεται, δεν είναι φρόνιμο να αρχίσει να ράβει βουλευτικό κοστούμι ο κ. Μπογδάνος, καθώς έστω και την ύστατη στιγμή θα πρέπει να επικρατήσει η λογική στη Ν.Δ. προκειμένου να μην επανέλθουν μνήμες από το μαύρο στην ΕΡΤ επί κυβέρνησης Σαμαρά.

Είναι ενδεικτικές, άλλωστε, οι αντιδράσεις στελεχών και υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως του Παύλου Πολάκη, που σχολίασε ότι «θέλει και τανκς στην ΕΡΤ το κρυφοναζίδιο». Την ίδια στιγμή τα στελέχη της Ν.Δ. βρίσκονται σε θέση απολογίας. Ο Χρήστος Σταϊκούρας προχώρησε αρχικά σε «μισή» καταδίκη, λέγοντας ότι «προσωπικά, τέτοια σχόλια δεν με εκφράζουν», για να καταλήξει ότι «σκόντο στα θέματα δημοκρατίας δεν πρέπει να γίνονται» και υποστήριξε πως «την επιλογή των ψηφοδελτίων την κάνει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας».