Είναι η Μπριζίτ ο πραγματικός κυβερνήτης της Γαλλίας;

Ενα νέο βιβλίο με τίτλο «Κυρία πρόεδρε» ισχυρίζεται ότι ο Μακρόν είναι υποχείριο της συζύγου του, η οποία διορίζει τα μέλη του υπουργικού συμβουλίουΑπό τη
Νεκταρία Καρακώστα

Ο Γάλλος πρόεδρος δεν έχει κρύψει ποτέ την αδυναμία του στο πρόσωπό της και δεν διστάζει να την αγγίξει ή να τη φιλήσει μπροστά στις κάμερες και στα φλας των φωτογράφων. Είναι ο εφηβικός έρωτάς του και περίμενε πολλά για να τηρήσει την υπόσχεση που της είχε δώσει ως μαθητής: «Εγώ εσένα θα παντρευτώ». Ο λόγος για την κατά 24 χρόνια μεγαλύτερη σύζυγο του Εμανουέλ Μακρόν, την Μπριζίτ, για την οποία δημοσιογράφοι και αναλυτές της γαλλικής «Le Parisien» έγραψαν ένα αποκαλυπτικό βιβλίο έρευνα, υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο «Κυρία πρόεδρε» («Madame la Presidente»).

Οχι τυχαία, αφού οι πολιτικές συντάκτριες Αβα Τζαμσιντί και Ναταλί Σουκ περιγράφουν την πρώτη κυρία της Γαλλίας ως μία χειριστική και φιλόδοξη γυναίκα, που πίεσε τον Μακρόν να βάλει υποψηφιότητα για την προεδρία και επηρεάζει σε τέτοιο βαθμό τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, που επιλέγει εκείνη τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου! Σύμφωνα με το βιβλίο, η Μπριζίτ κρύβεται πίσω από την επιλογή του Μισέλ Μπλανκέρ για τη θέση του υπουργού Παιδείας, ενώ ήταν εκείνη που έπεισε τον Μακρόν να μη μιλήσει ξανά με τον Νικολά Ιλό (!) μετά την αιφνιδιαστική παραίτησή του από το υπουργείο Περιβάλλοντος. Για όλους τους παραπάνω λόγους, μα κυρίως για την επιρροή που ασκεί στον ένοικο του Ελιζέ, οι σύμβουλοι του 41χρονου προέδρου ζηλεύουν θανάσιμα την 65χρονη πρώτη κυρία της Γαλλίας και εύχονται τον… θάνατό της!

Μάλιστα, η επικοινωνιακή ομάδα του θεωρεί πως η εικόνα του θλιμμένου χήρου θα μπορούσε να αποκαταστήσει τη λαβωμένη λόγω «κίτρινων γιλέκων» δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου και να τον ξανακάνει λαοφιλή. «Θεωρούν ότι θα ήταν πιο επιτυχημένος μόνος του» αναφέρει πηγή κοντά στον Γάλλο πρόεδρο και «αντιμετωπίζουν την Μπριζίτ σαν εχθρό».

Σύμφωνα με το βιβλίο (το πέμπτο που έχει γραφτεί για την Μπριζίτ μέσα σε 18 μήνες, από τότε που ο Μακρόν ανέλαβε την εξουσία) δύο από τους πιο στενούς συνεργάτες του προέδρου, οι οποίοι καλούνται «Μορμόνοι» για την πίστη και την αφοσίωση που δείχνουν στο πρόσωπό του, είναι ο 31χρονος Ισμαήλ Εμελιάν, συνιδρυτής του κινήματος En Marche!, και ο πολιτικός σύμβουλος του προέδρου Στεφάν Σεζουρνέ. «Είναι ερωτευμένοι μαζί του, τόσο, που το βράδυ ονειρεύονται ότι η Μπριζίτ εξαφανίζεται» γράφει το βιβλίο!

Πηγή του εκνευρισμού των συμβούλων του Μακρόν είναι και το γεγονός ότι, ενώ συναποφασίζουν κάτι, την επόμενη μέρα, αφού συμβουλευτεί την Μπριζίτ, ο Γάλλος πρόεδρος συχνά ανατρέπει τα πάντα. Η 65χρονη σύζυγος του Γάλλου προέδρου, εκτός από πρώτη κυρία, είναι, καθώς φαίνεται, η πολιτική σύμβουλος που εμπιστεύεται περισσότερο από κάθε άλλο μέλος του επιτελείου του! Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η Μπριζίτ είναι το εμπόδιο που πρέπει να ξεπεράσει ο στενός κύκλος των συμβούλων του για οτιδήποτε θέλουν να κάνουν, γεγονός που έχει δημιουργήσει έναν άτυπο «πόλεμο εξουσίας» στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο Μακρόν εμφανίζεται τόσο «εξαρτημένος» από την Μπριζίτ, που ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ σχολίασε: «Θέλει συνεχώς να την ακουμπάει, να αγγίζει το χέρι της. Σαν να θέλει να σιγουρευτεί ότι είναι εκεί κοντά. Λίγα ζευγάρια έχω δει να είναι έτσι».

Η μαριονέτα της «Μαρίας Αντουανέτας»

Η Μπριζίτ, όπως γράφει το βιβλίο, δεν σταματά στιγμή να τον συμβουλεύει. Του ζητάει να μιλάει συχνότερα με τον κόσμο και να διώξει από πάνω του τη ρετσινιά του «προέδρου των πλουσίων».

«Οι Γάλλοι δεν τον καταλαβαίνουν! Πρέπει να μιλάει περισσότερο και με περισσότερη σαφήνεια» υποστηρίζει η Μπριζίτ σε συμβούλους του Ελιζέ. Η Μπριζίτ διορθώνει τις ομιλίες του και τον προετοιμάζει γι’ αυτές, ενώ διαβάζει τα γράμματα των πολιτών προς τον πρόεδρο. «Της οφείλει τα πάντα. Αν είναι πρόεδρος, το οφείλει σε αυτήν» αναφέρει «φίλος» του ζευγαριού. «Η Μπριζίτ έπλασε τον Μακρόν από τότε που του δίδασκε θέατρο στο σχολείο μέχρι την εμπλοκή του στην πολιτική» γράφει η «Parisien». Ο τίτλος «Κυρία πρόεδρε» μόνο τυχαίος δεν είναι, αφού αποδεικνύεται ότι ο Μακρόν δεν είναι παρά μια μαριονέτα, τα νήματα της οποίας κινούν η σύζυγος και οι σύμβουλοί του!

Παρά την ικανότητά της να αφουγκράζεται τον λαό, ωστόσο, ένα από τα «μοιραία λάθη» της Μπριζίτ ήταν ότι το περασμένο καλοκαίρι, μόλις τρεις μέρες προτού τα «κίτρινα γιλέκα» βγουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενα για την υψηλή φορολογία και τους χαμηλούς μισθούς, αποφάσισε να ανοίξει τις πύλες του Ελιζέ στην εφημερίδα «Le Monde» για να παρουσιάσει την 600.000 ευρώ ανακαίνιση που έκανε στο προεδρικό μέγαρο. Κάπως έτσι η πρώτη κυρία της Γαλλίας απέκτησε τον τίτλο της σύγχρονης «Μαρίας Αντουανέτας».

Αχίλλειος πτέρνα της, η διαφορά ηλικίας

Στο βιβλίο γίνεται ιδιαίτερη μνεία στη διαφορά ηλικίας του προεδρικού ζεύγους, καθώς αναφέρεται πως, παρότι η Μπριζίτ ερωτεύτηκε σφόδρα τον νεαρό Εμανουέλ και χώρισε από τον σύζυγο με τον οποίο είχε αποκτήσει τρία παιδιά για να τον παντρευτεί, ανησυχούσε πάντα για το ηλικιακό χάσμα ανάμεσά τους. Το βιβλίο περιγράφει μάλιστα τη χαρά της Μπριζίτ για τις γκρίζες τρίχες που εμφάνισε -πρόωρα σχετικά- ο Γάλλος πρόεδρος, η οποία φέρεται ότι σχολίασε: «Είναι πλεονέκτημα που γερνάει πριν την ώρα του – μάλλον προσπαθεί να με φτάσει»!

Οι συγγραφείς του βιβλίου αναφέρουν ότι το ζήτημα της διαφοράς ηλικίας και τα κακόβουλα σχόλια που αυτή προκαλεί είναι η μοναδική αχίλλειος πτέρνα της «ισχυρής κυρίας» του Ελιζέ. Στο βιβλίο «Η απελευθερωμένη», που έγραψε μια φίλη της, αναφέρεται όλος ο πόλεμος που δέχτηκαν η ίδια και η οικογένειά της λόγω της σχέσης της με έναν τόσο νεότερο άνδρα.

Η Μπριζίτ «έχασε όλους τους φίλους της», όλη η γειτονιά αντιμετώπιζε τους γονείς της «σαν να είχαν πανούκλα», ενώ γράμματα μίσους για τη συμπεριφορά της κόρης τους έφταναν στην πόρτα τους…

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα