Καμίνη, ιδού τα χάλια σου

Κατέρρευσε κτίριο στο Γκάζι, καταπλακώνοντας δύο αυτοκίνητα

Κανένας έλεγχος, καμία πρόνοια, πλήρης αδιαφορία... Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν ένα εγκαταλειμμένο κτίριο κατέρρευσε στο Γκάζι και καταπλάκωσε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα... Φυσικά, το συγκεκριμένο κτίριο που κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος δεν είναι το μόνο επικίνδυνο στην Αθήνα, ωστόσο φαίνεται ότι ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης δεν θεωρεί... σημαντικό να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι και να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να είναι ασφαλείς οι πολίτες.

Εν έτει 2019, λοιπόν, αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάζει η πρωτεύουσα της Ελλάδας. Σε αυτά τα χάλια βρίσκεται η Αθήνα. Και φαίνεται ότι οι ιθύνοντες δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους στα απολύτως βασικά, όπως είναι το να μην πέσουν κεραμίδια στο κεφάλι ενός ανυποψίαστου ανθρώπου που τυχαίνει να περνά μπροστά από ένα ακατάλληλο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας...

Ξημερώματα

Το εγκαταλειμμένο κτίριο επί της οδού Αρτεμισίου 30 στο Γκάζι κατέρρευσε τα ξημερώματα της Κυριακής. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε κλήση για το περιστατικό στις 05.39, όμως δεν προχώρησε σε ενέργεια, καθώς στο σπίτι δεν υπήρχε εγκλωβισμένος. Τα συντρίμμια από το κτίριο καταπλάκωσαν δύο οχήματα που ήταν σταθμευμένα στο σημείο.
Το ένα από τα δύο έχει καταστραφεί ολοσχερώς. «Ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος. Τρέξαμε να σωθούμε, νομίζαμε ότι ήταν βόμβα» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Open. Ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, παρότι τα συντρίμμια έφτασαν μέχρι τη μέση του δρόμου.

Κάτοικος της περιοχής δήλωσε ότι όσοι ζουν στους γύρω δρόμους γνώριζαν ότι το κτίριο ήταν ετοιμόρροπο. «Για εμάς δεν ήταν έκπληξη. Το κτίριο ήταν ετοιμόρροπο. Κανείς δεν είχε ενδιαφερθεί εδώ και χρόνια. Ο ιδιόκτητης του ζει στην Αμερική. Σκεφτείτε ότι ακόμη και όταν ήρθε, δεν μπορούσε να το βρει. Δεν ήξερε ποιο είναι το κτίριο που είχε κληρονομήσει». Μάλιστα, κάτοικοι υποστηρίζουν ότι υπάρχουν και άλλα ετοιμόρροπα κτίρια στην περιοχή και ζητούν από τις Αρχές να προχωρήσουν στους απαραίτητους ελέγχους.