Κουβάς για τα νερά στο Εφετείο

Εικόνες ντροπής! Εικόνες τριτοκοσμικές, με ιδιαίτερους συμβολισμούς, οι οποίες αποτυπώνουν με ακρίβεια την απαξίωση που έχει υποστεί η ελληνική Δικαιοσύνη στη διάρκεια των μνημονιακών χρόνωνΕικόνες που πρέπει να απαλειφθούν. Η συγκεκριμένη αίθουσα δικαστηρίου βρίσκεται στο Εφετείο Αθηνών.

Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες την περασμένη Παρασκευή. Η αυξημένη βροχόπτωση που σημειώθηκε τις προηγούμενες μέρες στη χώρα μας είχε αποτέλεσμα να καταρρεύσει η ψευδοροφή, να αποκαλυφτούν εσωτερικά οι καλωδιώσεις και να χρειαστεί η συνδρομή ενός… κουβά για να συλλεχθεί το βρόχινο νερό.

Το πάτωμα διακρίνεται έτσι κι αλλιώς σε άθλια κατάσταση (από αυτή ή και προηγούμενες βροχοπτώσεις;), ενώ το εδώλιο του μάρτυρα μοιάζει σχεδόν σάπιο. Μαζί με την υποψία σοβαρής επικινδυνότητας από τα βρεγμένα καλώδια -που φαντάζει ανατριχιαστική-, οι εικόνες αποτελούν πραγματικό όνειδος!

Εχουμε και στο παρελθόν επισημάνει τις βασικές ελλείψεις που παρατηρούνται στα δικαστήρια της χώρας. Είχαμε σχολιάσει την τραγελαφική κατάσταση που επικράτησε στην Ευελπίδων στη διάρκεια του χιονιά τον προηγούμενο μήνα, όταν δικαστές, διοικητικοί υπάλληλοι και πολίτες έπρεπε να αντέξουν το αβάσταχτο κρύο στις παγωμένες δικαστικές αίθουσες, που δεν διαθέτουν θέρμανση.

Ο κ. Καλογήρου έχει δείξει θετικά δείγματα γραφής από τη στιγμή που ανέλαβε το υπουργείο Δικαιοσύνης. Πρέπει, όμως, να επιλύσει και μία σειρά πρακτικών ζητημάτων, που τελικά ξεπερνούν κι αυτή την ίδια την εικόνα και μετατρέπονται σε ζητήματα ουσίας. Πώς να κρατηθεί… στο ύψος της η ζυγαριά της Θέμιδος μέσα σε αυτή την κατάσταση!
Παρεμπιπτόντως, και η συνέχιση της εκδίκασης πολλών σπουδαίων υποθέσεων πέφτει θύμα του καιρού… Αυτό το «καημένο» το C4i δεν μπορούσε να προβλέπει και τις καιρικές συνθήκες του μέλλοντος!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα