Ολοκληρώνεται η προδοσία με τη ρηματική διακοίνωση για την κύρωση από τη Βουλή

Καμία απολύτως διαβεβαίωση για την εφαρμογή της συμφωνίας από τα ΣκόπιαH τελευταία πράξη του δράματος για τη Μακεδονία αρχίζει σήμερα με την αποστολή από την πλευρά της Αθήνας στα Σκόπια της ρηματικής διακοίνωσης, που θα ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία τόσο της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών όσο και του πρωτοκόλλου ένταξης στο ΝΑΤΟ. Αυτό ανακοίνωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος. 

Δημιουργούνται, ωστόσο, εύλογα ερωτήματα εάν και κατά πόσο η άλλη πλευρά θα αρχίσει να εφαρμόζει πλήρως τις υποχρεώσεις της σε μακρά σειρά άλλων τομέων, καθώς, εκτός των άλλων και βάσει της υπάρχουσας συμφωνίας, υποχρεούται να αλλάξει στο εσωτερικό της τις ονομασίες των δρόμων, των κτιρίων, των εγγράφων που έχουν το παλιό όνομα, τις πινακίδες στα σύνορα κ.ά. Ερώτημα, επίσης, είναι αν η σκοπιανή πολιτική ηγεσία θα συνεχίσει να αναφέρεται στο εσωτερικό της χώρας με την προηγούμενη συνταγματική ονομασία «Μακεδονία», κάτι άλλωστε που έχει κάνει πολλές φορές το προηγούμενο διάστημα ο Ζόραν Ζάεφ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών διαβεβαίωσε ότι μέσα στην εβδομάδα θα γίνει υποχρεωτική η χρήση της ονομασίας «Βόρεια Μακεδονία» σε όλα τα διεθνή φόρα, στους διεθνείς οργανισμούς, στις διμερείς σχέσεις, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας, καθώς και σε όλα τα νέα έγγραφα, στα οποία θα αναφέρεται η γειτονική χώρα με τη νέα συνταγματική ονομασία. Σε αυτή τη γραμμή κινείται και η πλευρά των Σκοπίων, καθώς τις επόμενες ημέρες οι συνταγματικές τροποποιήσεις στην ΠΓΔΜ για το «Βόρεια Μακεδονία» θα δημοσιοποιηθούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της γείτονος.

Σε αυτό το ΦΕΚ η κυβέρνηση των Σκοπίων θα δημοσιεύσει επισήμως την ημερομηνία έναρξης ισχύος των συνταγματικών τροποποιήσεων. Εν συνεχεία η ΠΓΔΜ υπό τη νέα ονομασία της θα υποβάλει μαζί με την Ελλάδα κοινή επιστολή προς τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, στην οποία θα τον ενημερώνουν για την ημερομηνία έναρξης ισχύος της τελικής συμφωνίας. Η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας θα ενημερώσει παράλληλα τα κράτη-μέλη, τις χώρες-παρατηρητές του ΟΗΕ, καθώς και όλους τους διεθνείς οργανισμούς, των οποίων είναι μέλος, σχετικά με τις αλλαγές που σημειώθηκαν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα