Ενοχλείται από τις μετακινήσεις βουλευτών ο Λυκούδης, που άλλαξε τρία κόμματα

Μιλάει και ο... Σπύρος Λυκούδης για ευτελισμό του κοινοβουλευτισμού

Ο βουλευτής, ο οποίος σε λιγότερο από 10 χρόνια έχει αλλάξει τρία κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜ.ΑΡ., Ποτάμι) και συζητούσε και με τέταρτο, το ΠΑΣΟΚ, ενοχλείται από τις μετακινήσεις βουλευτών και από τη «λευκή επιταγή» των έξι βουλευτών στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ!

«Οσα τραγελαφικά συμβαίνουν στη Βουλή αυτή την περίοδο ευτελίζουν διαδικασίες και θεσμούς. Με εντυπωσιάζει η αφωνία των συναδέλφων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο κ. Λυκούδης, ο οποίος την ίδια περίοδο της ψήφου εμπιστοσύνης και της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών, όταν διαλύονταν κόμματα, Κοινοβουλευτικές Ομάδες και ευτελιζόταν το Κοινοβούλιο, δεν δίσταζε να λέει ότι ως αριστερός βρίσκεται σε αμηχανία και περισυλλογή!

Στο μεταξύ, διαπραγματεύεται το πολιτικό του μέλλον και τον επόμενο... σταθμό του χωρίς να ανοίγει τα χαρτιά του πού θα είναι υποψήφιος. «Επιμένω στην κατεύθυνση της ανασυγκρότησης και πολιτικής έκφρασης μιας σύγχρονης, ευρωπαϊκής, μεταρρυθμιστικής Αριστεράς και Κεντροαριστεράς, πολιτικά φιλελεύθερης, κοινωνικά ευαίσθητης, κυβερνητικά υπεύθυνης.

Ο πολιτικός χρόνος, βέβαια, είναι πλέον πιεστικός» αναφέρει ο κ. Λυκούδης, εκτιμώντας ότι το ΚΙΝ.ΑΛ. δεν ευδοκίμησε, το Ποτάμι δεν κατάφερε να επιβιώσει, ενώ και «ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνητική Αριστερά δεν μπορεί να καλύψει τον μεγάλο δημοκρατικό προοδευτικό χώρο».