Νέες βολές κατά των Πρεσπών από τον πρέσβη της Ρωσίας

Την αντίθεση της Μόσχας στη Συμφωνία των Πρεσπών, κυρίως όσον αφορά την είσοδο της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, εξέφρασε εκ νέου ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα Αντρέι Μασλόβ (φωτό), τονίζοντας ότι η εξέλιξη δεν βοηθά στη σταθερότητα στα Βαλκάνια Ερωτηθείς συγκεκριμένα εάν η εισδοχή της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ συμβάλλει στην αύξηση της ασφάλειας στην περιοχή, ο κ. Μάσλοβ απάντησε: «Αυτό που αναμφίβολα δεν μπορεί να ενισχύσει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στα Βαλκάνια είναι η ένταξη ακόμη μίας χώρας στο ΝΑΤΟ».

Επίσης αμφισβήτησε ευθέως την εγκυρότητα της συμφωνίας, καθώς, όπως εξήγησε, στη γειτονική χώρα δεν έγινε σεβαστό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. «Οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία, βρήκαν ένα νέο όνομα. Αυτό είναι ένα ζήτημα που αφορά τις δύο πλευρές. Φαίνεται να μην υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό.

Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι η διαδικασία επισημοποίησης της συμφωνίας έγινε με σοβαρή παραβίαση του εσωτερικού δικαίου μίας από τις χώρες. Το δημοψήφισμα για το όνομα εκεί απέτυχε. Παρ’ όλα αυτά, η διαδικασία επικύρωσης αγνόησε τη βούληση του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού της χώρας» υπογράμμισε ο κ. Μασλόβ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα