Αντικυβερνητική διαδήλωση με… άρωμα Καταλονίας

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες στη Μαδρίτη, σε μια συγκέντρωση που διοργάνωσαν το Κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα (PP), το Κόμμα των Πολιτών (Θιουθαδάνος)……αλλά και μέλη του ακροδεξιού κόμματος (Vox) κατά της πρότασης του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ για τη διεξαγωγή συνομιλιών, ώστε να ξεπεραστεί η πολιτική ένταση με την Καταλονία.

Κρατώντας ισπανικές σημαίες και ζητώντας την άμεση διεξαγωγή εκλογών, περίπου 45.000 διαδηλωτές κατέκλυσαν την πλατεία του Κολόμβου στο κέντρο της Μαδρίτης, στη μεγαλύτερη σε όγκο διαδήλωση που έχει διοργανωθεί μέχρι σήμερα κατά του Σάντσεθ. Μιλώντας στο BBC, ένας διαδηλωτής τόνισε: «Ο Σάντσεθ προδίδει την Ισπανία. Δεν αξίζει να είναι επικεφαλής της κυβέρνησης».

Aν και οι αυτονομιστές απέρριψαν την προσφορά του Σάντσεθ ζητώντας εκλογές, η πρόταση που έκανε η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ισπανίας την προηγούμενη Τρίτη για τον διορισμό ενός εισηγητή στις συνομιλίες μεταξύ των πολιτικών κομμάτων για το ζήτημα της ανεξαρτησίας της Καταλονίας ξεσήκωσε και την αντιπολίτευση, που έσπευσε να χαρακτηρίσει τη συγκεκριμένη πρόταση «προδοσία» και παράδοση στην πίεση των αποσχιστών της Καταλονίας. Ο κεντροδεξιός ηγέτης Πάμπλο Κασάδο κατηγόρησε σε ομιλία του τον Σάντσεθ για συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. «Ο χρόνος του Σάντεθ (σ.σ.: στην εξουσία) έχει τελειώσει» τόνισε ο Κασάδο.

Σημειώνεται ότι το Vox ιδρύθηκε το 2013 ως ένα αντιμεταναστευτικό κόμμα που αντιτίθεται στην παραχώρηση μεγαλύτερης αυτονομίας στις περιοχές της Ισπανίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα