Υπό διάλυση η παράταξη Μπουτάρη!

Του γύρισαν την πλάτη ακόμα και οι δικοί του δημοτικοί σύμβουλοι. Καταψήφισαν τον ΟΕΥ και την ανάπλαση της πλατείας ΕλευθερίαςΜαύρη Παρασκευή ήταν η περασμένη για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, που είδε δύο σημαντικά, για τη διοίκησή του, θέματα να καταψηφίζονται και ο ίδιος να βρίσκεται χωρίς στήριξη από τους ίδιους τους δημοτικούς συμβούλους του!

Το ένα θέμα, που αφορούσε τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) και ειδικότερα τους εργαζομένους και τη λειτουργία των υπηρεσιών, παρότι είχε ψηφιστεί οριακά σε παλαιότερη συνεδρίαση, επανήλθε με προτεινόμενες αλλαγές από την Αποκεντρωμένη.
Το δεύτερο θέμα, υποδεέστερο και απλούστερο, η διοικητική αποβολή του τωρινού ενοικιαστή της πλατείας Ελευθερίας που λειτουργεί ως πάρκινγκ, αποδείχτηκε κι αυτό απροσπέλαστο για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Το θέμα του ΟΕΥ καταψηφίστηκε με 23 κατά, ένα λευκό, ενώ υπέρ ψήφισαν 15 δημοτικοί σύμβουλοι. Κατά ψήφισαν, μεταξύ άλλων, οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Πρωτοβουλίας» Ανέστης Τελίδης, Ελένη Τζιούτζια, Στεφανία Τανιμανίδου, ενώ λευκό ο Λευτέρης Κιοσέογλου. Αξιοσημείωτο είναι ότι στη συγκεκριμένη ψηφοφορία απουσίασαν κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι του Μπουτάρη, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν διαμηνύσει ότι δεν συμφωνούν με τον ΟΕΥ και δεν θέλουν να κοντραριστούν με τους εργαζομένους.

«Αν δεν περάσει, φυσικά θα στενοχωρηθώ, αλλά δεν θα σκάσω κιόλας. Δεν θα πεθάνω από την πίκρα μου. Δεν προσβάλλετε τον δήμο. Τον ίδιο τον εαυτό σας προσβάλλετε. Δεν έχετε καταλάβει τι συμβαίνει στον δήμο» είπε ο κ. Μπουτάρης στην τοποθέτησή, του τονίζοντας: «Ο οργανισμός έχει δύο βασικούς σκοπούς, να εξυπηρετείται καλύτερα ο δημότης και να αξιοποιούνται καλύτερα οι δυνατότητες των εργαζομένων».

Σκούρα τα βρήκε ο κ. Μπουτάρης και στο θέμα της πλατείας Ελευθερίας, αφού καταψηφίστηκε η διοικητική αποβολή του επιχειρηματία, που σημαίνει ότι θα συνεχίσει να υφίσταται το πάρκινγκ και να φρενάρει το έργο της ανάπλασης. Συγκεκριμένα, 15 σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ, 14 κατά, ενώ άλλοι τέσσερις ψήφισαν λευκό.

Η τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αποδείχτηκε κόλαφος για τον δήμαρχο, που βλέπει πλέον ότι η παράταξή του «Πρωτοβουλία» πλέει σε αχαρτογράφητα νερά μετά και την ίδρυση νέας παράταξης υπό τους αντιδημάρχους Πέτρο Λεκάκη και Ελλη Χρυσίδου, ενώ αναμένονται με ενδιαφέρον οι όποιες κινήσεις του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα