Τελεσίγραφο 24 ωρών από τους αγρότες

Ζητούν ραντεβού με την κυβέρνηση, ειδάλλως κόβουν τη χώρα στα δύοΑποφασισμένοι για… σκληρό ροκ απέναντι στην κυβέρνηση είναι οι αγρότες, οι οποίοι το Σάββατο έκοψαν τη χώρα στα δύο μπλοκάροντας τα Τέμπη, ενώ πλέον δεν αποκλείουν ακόμη και… κάθοδο στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους. Χθες οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας αποφάσισαν να στείλουν τελεσίγραφο στην κυβέρνηση, δίνοντάς της διορία μέχρι σήμερα στις 7 το απόγευμα, ώστε να ορίσει ραντεβού με κλιμάκιο υπουργών. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση που πήραν οι αγρότες, εάν μέχρι το απόγευμα δεν έχει οριστεί το ραντεβού, τότε θα υπάρξει νέα κινητοποίηση με παρόμοιο στόχο με αυτόν του Σαββάτου, δηλαδή να κοπεί η Ελλάδα στα δύο.
Εάν η κυβέρνηση δεν απαντήσει στο αίτημά τους, τότε το επόμενο ραντεβού θα οριστεί για αύριο, Τρίτη, στις 4 το απόγευμα, στον κόμβο του Πλατύκαμπου.

Κάθοδος στην Αθήνα

Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι αγρότες φαίνονται αποφασισμένοι να μην αποχωρήσουν και να το φτάσουν στα άκρα, καθώς δεν αποκλείουν να προχωρήσουν σε κάθοδο στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους αλλά και να κάνουν κι άλλες αιφνιδιαστικές κινήσεις.

Ο επικεφαλής των αγροτών του μπλόκου της Νίκαιας Κώστας Τζέλλας δήλωσε πως τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα είναι εξαιρετικά κρίσιμα για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων και σημείωσε ότι «ο προσωρινός αποκλεισμός του εθνικού οδικού δικτύου στις σήραγγες των Τεμπών το μεσημέρι του Σαββάτου ήταν ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι ο αγροτικός κόσμος ασφυκτιά και ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια να αγνοούνται τα πάγια και διαχρονικά αιτήματά του».

«Θέλουμε να συναντηθούμε άμεσα με υπουργικό κλιμάκιο, αποτελούμενο από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας Γιάννη Δραγασάκη, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη και τους συναρμόδιους υπουργούς, ώστε να συζητήσουμε διεξοδικά τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου» ανέφερε χαρακτηριστικά.Το Σάββατο το μεσημέρι οι αγρότες κατευθύνθηκαν στις σήραγγες των Τεμπών. Εκλεισαν με τα τρακτέρ τους στις 13.30 το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη και στις 14.15 πεζή το ρεύμα προς Αθήνα.

Η εκτροπή των οχημάτων από την Αστυνομία γινόταν για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από τον κόμβο του Πλαταμώνα, μέσω της παλαιάς εθνικής οδού στα Τέμπη. Μάλιστα, κτηνοτρόφοι που βρίσκονταν στο σημείο πέταξαν γάλα στο οδόστρωμα.

Επτά νομοί στον κλοιό των τρακτέρ

 Χθες το πρωί οι αγρότες της Αργολίδας προχώρησαν σε αποκλεισμό της νέας εθνικής οδού Ναυπλίου – Μυκηνών, στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου. Σήμερα στις 10 οι αγρότες από τις Σέρρες θα προχωρήσουν σε δίωρο αποκλεισμό της εφορίας της πόλης. Αξίζει να σημειωθεί ότι παραταγμένα στην άκρη του δρόμου παραμένουν εκατοντάδες τρακτέρ σε Καρδίτσα, Λάρισα, Πιερία, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και σε άλλες περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα