Συρία: Κούρδοι χτυπούν τους τελευταίους τζιχαντιστές!

Οι Κούρδοι μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) άρχισαν το Σάββατο, με την υποστήριξη των ΗΠΑ, την τελική επίθεση...

...για την ανακατάληψη του τελευταίου θύλακα των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, στην επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ, στα ανατολικά της Συρίας.

«Η μάχη άρχισε» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων Μουσταφά Μπαλί, τονίζοντας ότι «οι δυνάμεις των SDF άρχισαν την αποφασιστική μάχη για να εξαλείψουν ό,τι απέμεινε από τους τρομοκράτες» του Ι.Κ. Ο Μπαλί, επικαλούμενος τις μαρτυρίες εκείνων που κατάφεραν να διαφύγουν, υποστήριξε ότι ειδικά στο χωριό Μπαγούζ παραμένουν ακόμη «500-600 τρομοκράτες» αλλά και αρκετές εκατοντάδες άμαχοι. «Η μάχη θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες» υπογράμμισε.

Στην επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ οι τζιχαντιστές έχουν ακόμη υπό τον έλεγχό τους έναν τομέα έκτασης περίπου τεσσάρων τετραγωνικών χιλιομέτρων, από το χωριό Μπαγούζ μέχρι τα σύνορα με το Ιράκ.

Σύμφωνα πάντα με τον εκπρόσωπο, οι περισσότεροι από τους τζιχαντιστές που απομένουν στον θύλακα είναι αλλοδαποί. «Τους δύο τελευταίους μήνες οι περισσότεροι από εκείνους που παραδόθηκαν ή συνελήφθησαν ήταν ξένοι» εξήγησε.

Την ίδια ώρα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προειδοποιεί ότι χιλιάδες άμαχοι παραμένουν παγιδευμένοι σε ολόκληρη την επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ.
«Εκφράζονται φόβοι για τη ζωή χιλιάδων αμάχων που έχουν παγιδευτεί στον θύλακα» δήλωσε ο Ραμί Αμπντέλ-Ραχμάν, υπεύθυνος του παρατηρητηρίου.