Εκτός γραμμής της Φώφης ο ΓΑΠ εν όψει συνεδρίου

Ψάχνεται να βρει περπατησιά και στίγμα το ΚΙΝ.ΑΛ. εν όψει του έκτακτου συνεδρίου του στις 30-31 Μαρτίου, με τον Γιώργο Παπανδρέου να επιβεβαιώνει τις εκ διαμέτρου αντίθετες στοχεύσεις του από αυτές της Φώφης ΓεννηματάΟ πρώην πρωθυπουργός με δήλωσή του τονίζει ότι τελικά το ΚΙΔΗΣΟ θα πάρει μέρος στο συνέδριο του ΚΙΝ.ΑΛ., αλλά θέτει τους δικούς του όρους, καθώς, όπως σημειώνει, με τη συμμετοχή του επιδιώκει «να δοθεί φωνή σε μια πλατφόρμα αξιών και θέσεων».

Με τη δήλωσή του αυτή επιβεβαιώνει ότι δεν ήταν εκ των προτέρων δεδομένη η συμμετοχή του στο έκτακτο συνέδριο που προκήρυξε η Φώφη Γεννηματά τη στιγμή που διέγραφε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝ.ΑΛ. τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. Θανάση Θεοχαρόπουλο. Ο Γιώργος Παπανδρέου επισημαίνει, κόντρα στη γραμμή της Χαριλάου Τρικούπη για «στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ», ότι χρειάζεται «μια προοδευτική συμμαχία» απέναντι στην «ιδεολογική θολούρα του ΣΥΡΙΖΑ» αλλά και στη Ν.Δ.

Στο μεταξύ το έκτακτο συνέδριο του ΚΙΝ.ΑΛ. προκαλεί αντικρουόμενες διεργασίες στη βάση του. Από τη μια, συνεχίζεται η δημοσιοποίηση επιστολών από στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ. που δηλώνουν ότι παραμένουν στο ΚΙΝ.ΑΛ., ενώ από την άλλη στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛ. στην περιφέρεια ζητούν την επιστροφή στο… ΠΑΣΟΚ. Την ίδια ώρα η Φώφη Γεννηματά θέλει να εμφανίζεται ως μοναδική κληρονόμος του Αντρέα Παπανδρέου, ενώ ο Ευ. Βενιζέλος ζητά την υπεράσπιση του έργου της κυβέρνησης Σαμαρά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα