Τυφλός φοιτητής έχει για οδηγό τη μουσική

Η μουσική ήταν πάντα η αγάπη και το όνειρο ενός 26χρονου τυφλού από τις Σέρρες, ο οποίος θα το κάνει πραγματικότητα με την εισαγωγή του στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Ο Δημήτρης Φεΐμογλου από το Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών Θεσσαλονίκης ήταν ένας από τους 60 καλύτερους μαθητές των φροντιστηρίων της Θεσσαλονίκης και των περιφερειακών νομών της βόρειας Ελλάδας που βράβευσε και φέτος σε εκδήλωση ο Σύνδεσμος Φροντιστών Βορείου Ελλάδος (ΣΦΒΕ).
«Εχασα την όρασή μου από γλαύκωμα όταν ήμουν οκτώ χρονών, αλλά η μουσική είναι κάτι που ανέκαθεν αγαπούσα πολύ και ήθελα να ασχοληθώ μαζί της, είτε έχανα την όρασή μου είτε όχι» είπε ο κ. Φεΐμογλου στο περιθώριο της εκδήλωσης με τίτλο «Βραβεία αριστείας 2019» που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Στην αρχή, όπως λέει, ασχολήθηκε με κρουστά όργανα και έμαθε να αγαπά την παραδοσιακή μουσική από έναν δάσκαλό του στη Σχολή Τυφλών.
«Τώρα παίζω βιολί, συνθέτω και γράφω μουσική και στίχους και θα ήθελα να ασχοληθώ και επαγγελματικά με αυτό. Αλλωστε όλοι στην οικογένειά μου -είμαστε συνολικά εφτά αδέλφια- "το 'χουμε" με τη μουσική» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τη θλίψη του για «τον ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων» εξέφρασε, από την πλευρά του, μιλώντας στην εκδήλωση, ο πρόεδρος του ΣΦΒΕ Κώστας Αμπατζίδης.
«Καμία μεταρρύθμιση δεν αναγνωρίζει και δεν υιοθετεί το αυτονόητο, ότι η ποιότητα του εκπαιδευτικού συστήματος είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ποιότητα του εκπαιδευτικού προσωπικού» εξήγησε ο κ. Αμπατζίδης.

Παράλληλα, έγινε παρουσίαση των δραστηριοτήτων του Κέντρου Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ), μια συνεργασία κοινωνικής ευαισθησίας που άρχισε η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ), και ακολούθησε η βράβευση του φροντιστή Δημοσθένη Κατσιάρη, που ίδρυσε το πρώτο του φροντιστήριο το 1971 και διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης και πρόεδρος της ΟΕΦΕ το 1987 και το 1988.