Στο Noesis οι εφευρέσεις του Λεονάρντο ντα Βίντσι

Μια μεγάλη πτητική μηχανή με άνοιγμα φτερών 6,5 μέτρων που σχεδίασε μελετώντας τα πουλιά ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, ο κορυφαίος αναγεννησιακός διανοητής……ο οποίος με τη μοναδική ιδιοφυΐα συνεισέφερε σχεδόν σε όλα όσα άγγιζε, είναι τοποθετημένη στον κεντρικό χώρο του Noesis – Κέντρου Διάδοσης Επιστημών & Μουσείου Τεχνολογίας, στη Θεσσαλονίκη.

Το εντυπωσιακό έκθεμα προϊδεάζει για το περιεχόμενο της έκθεσης «Οι εφευρέσεις του Leonardo da Vinci», αφιερωμένης στη συμβολή του Ιταλού ουμανιστή και επιστήμονα στους τομείς της μηχανικής και της τεχνολογίας αλλά και στην άλλη του πτυχή, του καλλιτέχνη.

Επινόησε τεχνολογικά επιτεύγματα που ήταν θεαματικά μπροστά από την εποχή του, όπως το αλεξίπτωτο, το ελικόπτερο και το υποβρύχιο – σχεδίασε τους προγόνους τους, που δεν μπορούσαν να υλοποιηθούν με τα υπάρχοντα υλικά και τις κατασκευαστικές μεθόδους της περιόδου κατά την οποία έζησε. Οραματίστηκε και αποτύπωσε στο χαρτί πολεμικές μηχανές και στρατιωτικό εξοπλισμό. Ταυτόχρονα δημιούργησε τα πολυτιμότερα, τα πλέον αναγνωρίσιμα και αναπαραχθέντα έργα ζωγραφικής.

Στην έκθεση, η οποία διοργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 500 χρόνων από τον θάνατό του και θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου, παρουσιάζονται αντίγραφα από 27 εφευρέσεις του, καθώς και από 20 πίνακες ζωγραφικής του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα