ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Δευτέρα 11.02.2019

➥ Ο Κατρούγκαλος (φωτό) είπε με κορδωτή χαρά και ολάνθιστο χαμόγελο ότι από αυτή την εβδομάδα οι Σκοπιανοί θα είναι «υποχρεωμένοι» να χρησιμοποιούν το «Βόρειος Μακεδονία»! Σαν να λέμε ότι αυτός που μας έκλεψε το πορτοφόλι από αύριο θα είναι υποχρεωμένος να δαπανά τα λεφτά που είχε μέσα...➥ Τρομερή η «υποχρέωση» των Σκοπιανών. Θα γίνουν δεκτοί στο ΝΑΤΟ ως «Βόρειος Μακεδονία», θα μπουκάρουν και στας Ευρώπας τοιουτοτρόπως, μια ωραία πρωία θα αλλάξει η κυβέρνησή τους, θα είναι ελαφρώς πιο «απελευθερωμένη», θα το γυρίσουν σε σκέτη Μακεδονία και χαιρετίσματα...

➥ Αν παραβιάσουν οι Σκοπιανοί τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν πρόκειται κανείς να τους... πετάξει από το ΝΑΤΟ. Κάτι τέτοιο είναι πιο απίθανο από το να σταματήσουν οι αριστεροί να θαυμάζουν τους Σλάβους που πολέμησαν εναντίον της Ελλάδας στον συμμοριτοπόλεμο.

➥ Στα σύνορα Κοσσυφοπεδίου και Σκοπίων βρίσκεται η μεγαλύτερη παγκοσμίως αμερικανική βάση, το στρατόπεδο Bondsteel, που καταλαμβάνει έκταση περίπου 4.000 στρεμμάτων και οι στρατώνες και οι υπηρεσίες της στεγάζονται σε περίπου 300 κτίρια.

➥ Σιγά μη χαλάσουν οι Γιάνκηδες τη ζαχαρένια τους και τα σχέδιά τους για να προστατεύσουν την Ιστορία μας. Αυτό είναι μόνο δική μας δουλειά και υποχρέωση.

➥ Εμείς χρησιμοποιούμε τη φράση «αμερικανάκια» αλλά αυτοί μας έχουν πιάσει κορόιδα, πασάροντάς μας επί δεκαετίες ξενόδουλες και ανάξιες ηγεσίες.

➥ Ας συμμεριστούμε, όμως, τη χαρά του Κατρούγκαλου για την «υποχρέωση» των Σκοπιανών κι ας παραφράσουμε ελαφρώς την Αλίκη Βουγιουκλάκη (φωτό) όταν έκανε τη θρυλική τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον «κυρ Στέφανο» τον ψιλικατζή στην ταινία «Μοντέρνα Σταχτοπούτα» (προβλήθηκε στις αίθουσες το 1964-1965 και σημείωσε μεγάλη επιτυχία)...

➥ «Ελα, κυρ Στέφανε! Από αυτή την εβδομάδα οι Σκοπιανοί θα λένε τη χώρα τους “Βόρειο Μακεδονία”. Βάλε κι άλλο σανό για τους ψηφοφόρους κι άλλα φύκια και 20 μέτρα μεταξωτές κορδέλες! Θα το κάψουμε απόψε, κυρ Στέφανε».


π