Η ΒΙΟ-ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΤΟΥ ΘΕΑΜΑΤΟΣ

Kαι ΝΑΤΟ και κομμουνισμός, και καπιταλισμός και επανάσταση, και ποπ και ροκ και σκυλάδικα. Ο,τι να 'ναι, όπως να 'ναι

Nάσος Ηλιόπουλος, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Αθηναίων: «Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, έχουμε την ανάγκη να τελειώνουμε με τον καπιταλισμό, έχουμε την ανάγκη να δείξουμε ότι ο κομμουνισμός για μας είναι μια τάση τού σήμερα. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, έχουμε την ανάγκη να τολμάμε να αγωνιζόμαστε, να τολμάμε να νικάμε, για εμάς, για τους συντρόφους μας, τους φίλους μας, τους επονίτες, τους εαμίτες, τους Λαμπράκηδες, τους Ελασίτες...».

Αν διαβάζεις το κείμενο και δεν γνωρίζεις ποιος τα λέει, πότε τα λέει, σε ποιους τα λέει και σε ποιο κόμμα ανήκει, θα σχηματίσεις την εντύπωση ότι τα φωνάζει κάποιος με την ντουντούκα ζωσμένος με φυσεκλίκια, έτοιμος να θυσιάσει τη ζωή του για την «παγκόσμια απελευθέρωση» (όπως χαρακτήριζαν το σχέδιο επιβολής πλανητικής δικτατορίας οι βουρλισμένοι κομμουνιστές). Κι όμως, τα λέει καταχειροκροτούμενος ένας άνθρωπος που προέρχεται από κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ, που έδωσε μεγάλο αγώνα για να μπει το κρατίδιο των Σκοπίων στο... ΝΑΤΟ, παραδίδοντας στους Σκοπιανούς δικαιοχρησία του ιερού ονόματος της Μακεδονίας. Ενα νατοϊκό κόμμα αγωνίζεται υπέρ επονιτών, ελασιτών, Λαμπράκηδων και εαμιτών. Τόσο σουρεαλισμό ούτε στους Μόντι Πάιθον δεν βρίσκεις. Ας είναι καλά το παλικάρι, γελούν τα χείλη των πικραμένων με τον βελουχιωτικό ελληναμερικανισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Η παράδοση του Οτζαλάν

Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται από τον Φεβρουάριο του 1999, όταν έγινε η μεγάλη προδοσία ενός ολόκληρου λαού, τότε που παρεδόθη ο ηγέτης του PΚΚ Αμπντουλάχ Οτζαλάν στους Τούρκους. Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 19.00 στην Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ακαδημίας 20, Αθήνα) παρουσιάζεται το βιβλίο «ΟΤΖΑΛΑΝ - Η παράδοση ενός συμμάχου» που έγραψε ένας από τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης, ο αρχιπλοίαρχος ε.α. Αντώνης Ναξάκης. Θα μιλήσουν οι: δρ Κωνσταντίνος Γρίβας, αντιστράτηγος ε.α. Ιωάννης Μπαλτζώης, δρ Ιμπραχέμ Μουσλέμ, εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος των Κούρδων της Συρίας, και ο κ. Στέφανος Μιλέσης, πρόεδρος Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς, συγγραφεύς. Τον συντονισμό θα κάνει η δρ Κατερίνα Παλιού.

Παναγιώτης Λιάκος