Κατακραυγή για το τηλεσκουπίδι

Η καμπάνια που άρχισε η «δημοκρατία» για τη διακοπή του κατάπτυστου ριάλιτι «Survivor» είχε μεγάλη ανταπόκριση στο κοινό. Από τα πρώτα λεπτά της κυκλοφορίας της εφημερίδας μας μέχρι και τη στιγμή που συντάσσεται το παρόν έχουν γίνει πάμπολλες αναπαραγωγές των απόψεων και των επιχειρημάτων μας εναντίον του «Survivor» στο διαδίκτυο. Eχουν δημοσιευτεί και χιλιάδες σχετικά σχόλια και άρθρα σε σάιτ και ιστολόγια και στα μέσα κοινωνική δικτύωσης, αλλά και το τηλεφωνικό κέντρο μας έχει κατακλυστεί από τα τηλεφωνήματα αναγνωστών που ενώνουν και τις δικές τους φωνές στην απαίτηση να σταματήσει η προβολή αυτού του ριάλιτι.

Oπως σημειώσαμε και στο άρθρο με το οποίο άρχισε η καμπάνια για τη διακοπή της προβολής του «Survivor», αυτό το ριάλιτι, που προβάλλεται από τον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, είναι ένα προϊόν του Ατζούν Ιλιτζαλί, «του Τούρκου μεγιστάνα των ΜΜΕ και προσωπικού φίλου του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το οποίο συμβάλλει και στην άτακτη πτώση του επιπέδου της ελληνικής τηλεόρασης, αλλά και στη δημιουργία κλίματος άσκοπης όξυνσης των πνευμάτων μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής κοινωνίας.

Η όξυνση των πνευμάτων και η έμμεση αλλά έντονη και διαρκής υπόμνηση της Ιστορίας των δύο λαών, που είναι βουτηγμένη στο αίμα, γίνονται μέσω της επιλογής της παραγωγής του ριάλιτι να ανταγωνίζονται σε αυτό δύο «εθνικές» ομάδες: η ελληνική εναντίον της τουρκικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα κι εκεί η στάση της παραγωγής είναι τουλάχιστον αμφιλεγόμενη, μια και η τουρκική ομάδα λέγεται ότι απαρτίζεται από "επαγγελματίες" του είδους».

Η Ψυχολογική Επιχείρηση που βομβαρδίζει δόλια το ελληνικό κοινό με την προπαγάνδα περί «τουρκικής υπεροχής» πρέπει να τερματιστεί και αυτό μπορεί να συμβεί. Αρκεί να το απαιτήσει ο λαός και οι καθ' ύλην αρμόδιοι -στους οποίους θα απευθυνθεί η εφημερίδα μας- πράξουν το καθήκον τους.

Δεν πρέπει να φτάνει ο ίσκιος της ημισελήνου μέχρι τα σαλόνια των οικιών μας μέσω της προβολής άθλιων ριάλιτι. Φτάνει πια με την τουρκιά που «πλακώνει» την πλάση!