Πολάκης: «Οι 38 νεκροί δεν είναι καταστροφή»

Ο «παλικαράς» της κυβέρνησης βλέπει και στη γρίπη συνωμοσίαΡεπορτάζ
Ρίτα Μελά

Καλπάζει η γρίπη στην Ελλάδα, καθώς η μακάβρια λίστα των νεκρών έχει ξεπεράσει τους 40, με τελευταίο γνωστό θύμα τον 33χρονο από τη Ρόδο, ενώ την ίδια στιγμή 165 άτομα νοσηλεύονται στις Εντατικές.

Φέτος, μάλιστα, αναμένεται να σπάσει το φράγμα των 42 νεκρών που είχαμε την περσινή περίοδο της εποχικής γρίπης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, οι οποίοι προειδοποιούν ότι έχουμε τουλάχιστον άλλες έξι εβδομάδες που ο επιθετικός ιός της γρίπης Α Η1Ν1 θα απασχολήσει τις υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας μας. Γι’ αυτό οι λοιμωξιολόγοι του ΚΕΕΛΠΝΟ καλούν τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να εμβολιαστούν.

Ουρές σε φαρμακεία

Μάλιστα, η πρόσθετη παραγγελία 50.000 αντιγριπικών εμβολίων, που έκανε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αναμένεται να φτάσει στη χώρα στο τέλος αυτής της εβδομάδας, με τα εμβόλια να διανέμονται σε νοσοκομεία φαρμακεία. Πάντως στα φαρμακεία της χώρας υπάρχει έλλειψη εμβολίων τις τελευταίες 25 ημέρες, γι’ αυτό και πολλά έχουν λίστα αναμονής που φτάνει έως και τα 20 άτομα.

Την ίδια ώρα που τα ράφια των φαρμακείων είναι άδεια από αντιγριπικά εμβόλια και οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ προειδοποιούν για ραγδαία αύξηση των θανάτων από τον επιθετικό ιό της γρίπης Α Η1Ν1, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης «χτύπησε» πάλι με το γνωστό κυνικό ύφος του, προκαλώντας άλλη μια φορά την κοινή γνώμη.

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός ακόμα και στο ευαίσθητο θέμα της γρίπης βλέπει παντού συνωμότες που προσπαθούν να καταστρέψουν το έργο της κυβέρνησης. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel, έσπευσε να ρίξει την ευθύνη για την «καταστροφολογία που αναπαράγεται» στην αντιπολίτευση, κατηγορώντας την άλλη μια φορά ότι χρησιμοποιεί ευαίσθητα θέματα δημόσιας υγείας για να φοβίσει τους πολίτες. Επιπλέον, υποβάθμισε τη δύσκολη κατάσταση, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, λέγοντας ότι «το 2015-16 είχαμε 123 νεκρούς, φέτος με επίσημα στοιχεία έχουμε 38 νεκρούς. Από τα 173 σοβαρά κρούσματα, το 15% μόνο ήταν εμβολιασμένοι και 165 έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ», ενώ σε άλλο σημείο τόνισε: «Ζούμε μία έξαρση της επιδημικής γρίπης.

Οι 38 νεκροί δεν είναι καμιά καταστροφή, μην τρελαθούμε κιόλας». Να θυμίσουμε ότι τον περασμένο Αύγουστο μετά τη φονική πυρκαγιά του Ιουλίου στο Μάτι, όπου οι νεκροί έφτασαν τους 100, είχε πει: «Ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε σχεδόν άψογα, αλλά ο αριθμός των νεκρών θολώνει την τελική εικόνα». Προφανώς για τον κ. Πολάκη φταίνε όλοι οι άλλοι, πλην της κυβέρνησης…

Ν.Δ.: «Αναίσθητοι στην απώλεια ζωών» 

Την αντίδραση της αντιπολίτευσης προκάλεσε η ασέβεια του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, που ισχυρίστηκε ότι ο αριθμός των θυμάτων από τη γρίπη «δεν είναι και καμία καταστροφή, για να μην τρελαθούμε τώρα».

Η Ν.Δ. χαρακτήρισε τον Παύλο Πολάκη «καθρέφτη του Αλέξη Τσίπρα» και ανέφερε πως «η ασύλληπτη δήλωσή του απηχεί πλήρως την αναισθησία αυτής της κυβέρνησης ακόμη και για την απώλεια ανθρώπινων ζωών. Η μόνη καταστροφή γι’ αυτούς είναι η απώλεια της καρέκλας».

Σφόδρα επικριτικός ήταν και ο σχολιασμός του Ποταμιού: «Ο κ. Πολάκης προκαλεί ξανά… Προσβάλλει τους ανθρώπους που πέθαναν, αλλά και τους συγγενείς και τους φίλους τους, που βιώνουν την απώλεια των αγαπημένων τους προσώπων. Ο θάνατος, όπως και η ζωή, απαιτούν αξιοπρέπεια». Θέση πήρε και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αττικής Γιώργος Πατούλης. «Είναι αδιανόητο κάποιος που έχει ένα τόσο σημαντικό αξίωμα να αναφέρεται με τόσο απαξιωτικό τρόπο για ανθρώπινες ζωές. Και προφανώς, αντί να προάγουν την πρόληψη, προάγουν τις ύβρεις και την απαξίωση. Είμαστε απέναντι».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα