Η Ντόρα δεν… κρατιέται: Θα λέω Βόρεια Μακεδονία τα Σκόπια!

«Γαλάζιο» αλαλούμ με το (νέο) όνομα του κρατιδίουΤο αλαλούμ με τη «Βόρεια Μακεδονία» συνεχίζεται στη Ν.Δ., καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διχάζεται ως προς το αν θα αποδεχτεί στην πράξη τη νέα ονομασία της ΠΓΔΜ. Το Μοσχάτο επιδίδεται σε ασκήσεις ισορροπίας ανάμεσα στις αντικρουόμενες απόψεις στο εσωτερικό του μετά την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η Ντόρα Μπακογιάννη προτίμησε να εισπράξει τα κυβερνητικά χειροκροτήματα και μάλιστα βγήκε επιθετικά και με σαφή διάθεση να στείλει εσωκομματικά μηνύματα. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι θα χρησιμοποιεί τον όρο «Βόρεια Μακεδονία», διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν θα μιλήσει για «Μακεδόνα πρωθυπουργό». Τη θέση της πρώην υπουργού Εξωτερικών χαιρέτισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Παράλληλα, ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής, αίφνης (!) ανακάλυψε «αμοιβαίο αποδεκτό όφελος για τη χώρα μας» από την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών! Ποιος ξέρει τι όνειρο είδε…

Στον αντίποδα, ο Θόδωρος Καράογλου έρχεται να προστεθεί στις φωνές της λογικής που ακόμη υπάρχουν στη Ν.Δ., λέγοντας «για εμένα δεν υπάρχει Βόρεια Μακεδονία, παρά μόνο κρατίδιο των Σκοπίων». Χαρακτήρισε δε αδιανόητο να ζητούμε την άδεια των Σκοπιανών για να τραγουδάμε το «Μακεδονία ξακουστή», σημειώνοντας ότι «δεν συγχωρούνται» λάθη, όπως η Συμφωνία των Πρεσπών.

Κληθείσα να σχολιάσει αυτήν την εικόνα της Ν.Δ., η Μαρία Σπυράκη πέταξε την μπάλα στην εξέδρα και απέφυγε να απαντήσει ευθέως: «Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι επιβλαβής για τα εθνικά συμφέροντα. Είναι σαφές ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει ήδη επανειλημμένα δηλώσει ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να αμβλύνει τις επιπτώσεις αυτής της συμφωνίας». Πάντως ο κ. Μητσοτάκης, αν και έχει επιτρέψει αυτή την πολυφωνία εντός της Ν.Δ., εντούτοις έχει χτυπήσει… καμπανάκι στην κυβέρνηση, προειδοποιώντας ότι σε λίγο καιρό θα καταργηθεί το «Βόρεια» και θα μείνει σκέτο το «Μακεδονία». Αυτή η δήλωση του προέδρου της Ν.Δ. προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε λόγο για «φθηνό και ανεύθυνο λαϊκισμό» και κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει αν η θέση της Ν.Δ. είναι υπέρ ή κατά της σύνθετης ονομασίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα