Αυτογκόλ το ραντεβού με Γερμανούς επιχειρηματίες

Ακόμα μια γκάφα έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συνεχίζει να βάζει τρικλοποδιές στον εαυτό του

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί με τη Siemens, πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους μεγάλων γερμανικών εταιριών, δημιουργώντας αρνητικούς συνειρμούς, τη στιγμή που οι επιχειρηματικοί κολοσσοί της Γερμανίας επιδιώκουν να βάλουν στο χέρι, και μάλιστα κοψοχρονιά, μεγάλα «φιλέτα» της ελληνικής οικονομίας.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατά τη συνάντησή του με τους Γερμανούς επιχειρηματίες παρουσίασε ένα νέο αφήγημα για τις ελληνογερμανικές σχέσεις, τονίζοντας την ανάγκη να αλλάξει η ατζέντα των διμερών οικονομικών σχέσεων Ελλάδας και Γερμανίας, προκειμένου, με επίκεντρο τις επενδύσεις, να γίνουν αμοιβαία επωφελείς και για τις δύο χώρες.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τους Γερμανούς επιχειρηματίες να διευρύνουν τις δραστηριότητές τους στην Ελλάδα και υπογράμμισε ότι με την εφαρμογή του κυβερνητικού προγράμματος της Ν.Δ. θα αλλάξει το επιχειρηματικό περιβάλλον και θα είναι πιο εύκολη η προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων.

Ο κ. Μητσοτάκης μετέθεσε για το μέλλον το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης του ύψους των πρωτογενών πλεονασμάτων, λέγοντας ότι «η πολιτική αλλαγή που θα υπάρξει στην Ελλάδα το 2019 και η προσήλωση της νέας κυβέρνησης στις μεταρρυθμίσεις θα αποκαταστήσουν πολύ σύντομα την αξιοπιστία της χώρας, γεγονός που θα επιτρέψει σε δεύτερο χρόνο τη δυνατότητα να επανεξεταστούν οι δημοσιονομικές δεσμεύσεις, που έχει δυστυχώς αναλάβει η σημερινή κυβέρνηση».

Μάλιστα, η Μαρία Σπυράκη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ανέφερε ότι «ο κ. Βέμπερ επιβεβαίωσε ότι η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της Ν.Δ. αποτελεί προϋπόθεση για να ξεκινήσει ο διάλογος για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων», θέτοντας το ερώτημα: «Είναι ή όχι ο κ. Τσίπρας υπέρ της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων;»