Καταγγελίες για (προεκλογικές) ελληνοποιήσεις

Διαψεύδει ο Αλέξης Χαρίτσης ότι γίνονται αθρόες ελληνοποιήσεις ξένων υπηκόων με στόχο την αλλοίωση του αποτελέσματος υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στις ερχόμενες εκλογέςΟ υπουργός Εσωτερικών, με αφορμή πολλά σχετικά δημοσιεύματα, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την απόδοση ιθαγένειας, υποστήριξε πως η προσπάθεια της κυβέρνησης έχει στόχο τη δημιουργία ενός διάφανου συστήματος για την απόδοση ιθαγένειας σε εκείνες τις κατηγορίες που, βάσει του Συντάγματος και του νόμου, τη δικαιούνται «και όχι φυσικά τις αθρόες ελληνοποιήσεις, όπως ισχυρίζονται κάποιοι».

Οι προσπάθειες από το αποτέλεσμα καμιά φορά όμως απέχουν, γι’ αυτό δημοσιεύματα αναφέρουν ως υπαρκτό ζήτημα τις ελληνοποιήσεις παιδιών νόμιμων μεταναστών που γεννιούνται και φοιτούν στα σχολεία της χώρας, αλλά και ενηλίκων πια, οι οποίοι στο παρελθόν μετήλθαν της ελληνικής παιδείας. Αφορούν δε κυρίως Αλβανούς, αλλά και Ουκρανούς, Γεωργιανούς, Ρουμάνους.

Από το εξωτερικό

Για το άλλο μεγάλο θέμα, αυτό της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται ισχυρές επικρίσεις από τη Ν.Δ. και τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, ο υπουργός Εσωτερικών συνέστησε μεγαλύτερη υπευθυνότητα από τις πολιτικές δυνάμεις σε σχέση με αυτό το ακανθώδες ζήτημα.

Από τη στιγμή που -όπως είπε- η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «είναι η πρώτη που έχει τη βούληση να αντιμετωπίσει το θέμα, μετά το 2001, οπότε και δόθηκε συνταγματικά η δυνατότητα για κάτι τέτοιο».

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Χαρίτσης κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι με διαρροές στον Τύπο και ανακοινώσεις επιχείρησε να προεξοφλήσει το περιεχόμενο της νομοθετικής πρότασης του υπουργείου, την ώρα που οι εργασίες της διακομματικής επιτροπής με τη συμμετοχή επιστημόνων εγνωσμένου κύρους βρίσκονται σε εξέλιξη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα