Στον καιρό «φόρτωσαν» την τραγωδία στο λούνα παρκ!

Αμοιροι ευθυνών για τον θάνατο 13χρονου δηλώνουν οι διαχειριστέςΣτην απρόβλεπτη αλλαγή του καιρού και στον ξαφνικό ανεμοστρόβιλο, που χτύπησε το υπαίθριο λούνα παρκ στο Ελληνικό στις 27 Απριλίου 2014, απέδωσαν στις απολογίες τους ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας τον τραγικό θάνατο του 13χρονου αγοριού και τον σοβαρό τραυματισμό της 11χρονης αδελφής του οι κατηγορούμενοι για την τραγωδία. 

«Την ανύψωση της μπάλας δεν τη γλίτωνε τίποτα, ούτε ο Θεός» είπε στο δικαστήριο ο διαχειριστής του λούνα παρκ, αναφερόμενος στον δυνατό αέρα που σήκωσε ψηλά τον φουσκωτό κύλινδρο όπου βρίσκονταν τα δύο άτυχα παιδιά.

Κανόνες ασφαλείας

Οπως υποστήριξε, η επιχείρησή του τηρούσε όλους τους κανόνες ασφαλείας και πιστοποίησης, ενώ, αναφερόμενος στην απουσία περίφραξης, τόνισε πως οι αρμόδιοι μηχανολόγοι και μηχανικοί τού είχαν πει ότι «αν την τοποθετήσει, θα είναι απλά για να του πάρουν χρήματα».

«Μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε λιακάδα. Πώς εγώ θα μπορούσα να προβλέψω την αλλαγή; Είναι όπως ο σεισμός…» είπε στην απολογία του και ο Ιταλός συντηρητής των παιχνιδιών του λούνα παρκ, ενώ στο «σφυροκόπημα» που δέχτηκε από έδρας αναφορικά με την ασφάλεια των εγκαταστάσεων υποστήριξε ότι εκείνος επέμενε για την έκδοση άδειας. «Για την άδεια κάναμε όλες τις ενέργειες. Μίλησα πολλές φορές με τον δήμαρχο και επέμεινα να μας δώσει άδεια. Μου έλεγε “Τι αγχώνεσαι; Θα σου τη δώσω την άδεια”» είπε, ενώ για την έλλειψη πιστοποίησης στο φονικό παιχνίδι υποστήριξε ότι… δεν πρόλαβε να την πάρει. Στον ξαφνικό αέρα αναφέρθηκαν και οι Πακιστανοί υπάλληλοι που βρίσκονταν τη μοιραία ημέρα στο λούνα παρκ, ενώ ζήτησαν συγγνώμη από την οικογένεια του 13χρονου. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 6 Μαρτίου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα