ΚΕΕΛΠΝΟ: Αερισμός, πλύσιμο, εμβολιασμός

Συμβουλές για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου νόσησης από τον ιό της γρίπης Η1Ν1 δίνει το ΚΕΕΛΠΝΟ Σημειώνεται ότι αυτές οι συμβουλές αφορούν τον γενικό πληθυσμό (ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν οι γονείς με μικρά παιδιά) και κυρίως τις ευπαθείς ομάδες, όπως είναι τα βρέφη και οι υπερήλικες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς πρέπει: α) Να αποφεύγουμε τον συνωστισμό σε κλειστούς χώρους, β) να πλένουμε συχνά τα χέρια μας με απλό σαπούνι, κυρίως αν έχουμε έρθει σε επαφή με κοινόχρηστα αντικείμενα, γ) να μην αγγίζουμε το στόμα, τη μύτη και τα μάτια με άπλυτα χέρια, δ) να αερίζουμε πολύ τακτικά τους κλειστούς χώρους (σχολεία, στρατόπεδα κ.λπ).

Τα συμπτώματα

Τα συμπτώματα που πρέπει να οδηγήσουν στην πόρτα του γιατρού εντός 48 ωρών είναι υψηλός και επίμονος πυρετός, έντονος πονοκέφαλος, πόνοι στα κόκαλα, κακουχία και δύσπνοια.

Από τη γρίπη κινδυνεύουν οι υπερήλικες, οι πάσχοντες από σοβαρές χρόνιες νόσους, οι παχύσαρκοι, τα βρέφη, οι έγκυοι, οι λεχωίδες, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος υγιής, νέος ή μεσήλικας. Οι κατάλληλοι μήνες για εμβολιασμό είναι ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος, καθώς ακόμη δεν έχει αρχίσει η εποχική γρίπη.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής, λοιμωξιολόγο του ΕΚΠΑ Μαρία Θεοδωρίδου, η καλύτερη πρόληψη για τη γρίπη είναι ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων την κατάλληλη εποχή.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα