Επικοινωνιακά «τρικ» του Ζάεφ με τις πινακίδες

Σε κινήσεις εντυπωσιασμού επιδίδεται η κυβέρνηση Ζάεφ, με το ξήλωμα παλαιών πινακίδων και την αντικατάστασή τους από νέες, «πανηγυρίζοντας» το καινούργιο όνομα της χώρας «Βόρεια Μακεδονία»Αυτές οι κινήσεις σε τίποτα φυσικά δεν αμβλύνουν τα αλυτρωτικά ζητήματα, τα οποία ανακύπτουν τις τελευταίες δεκαετίες σε βάρος της Ελλάδας, καθώς πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι ο γεωγραφικός προσδιορισμός γρήγορα θα πάει «περίπατο» και θα μείνει η ονομασία «Μακεδονία». Πολύ γρήγορα, άλλωστε, άρχισαν τα προβλήματα στη γειτονική χώρα, καθώς η πρώτη πινακίδα με την επιγραφή «North Macedonia», που τοποθετήθηκε σε συνοριακό πέρασμα με το Κόσοβο, βανδαλίστηκε από αγνώστους οι οποίοι έγραψαν «Ποτέ» στη θέση της λέξης «Βόρεια».

Χθες, πάντως, στο κτίριο της κυβέρνησης, που βρίσκεται στο κέντρο των Σκοπίων, αφαιρέθηκε η παλαιά πινακίδα με την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και στη θέση της τοποθετήθηκε η νέα, όπου αναγράφεται «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Φιέστα

Εντός της ημέρας, μάλιστα, ο Ζόραν Ζάεφ θα παραστεί σε εκδήλωση στον αύλειο χώρο του κυβερνητικού κτιρίου, κατά την οποία θα τοποθετηθεί και η σημαία του ΝΑΤΟ. Στην εκδήλωση θα παραστούν εκπρόσωποι του επιτελείου του ΝΑΤΟ και πρέσβεις των κρατών-μελών της Συμμαχίας στα Σκόπια.
Το νέο όνομα θα αναγράφεται πλέον στις πινακίδες στις συνοριακές διόδους της χώρας, στις διπλωματικές και προξενικές αντιπροσωπίες, αλλά και στις εισόδους των δημόσιων υπηρεσιών.

Σύμφωνα με σκοπιανά ΜΜΕ, πινακίδες με το νέο όνομα της χώρας θα τοποθετηθούν τις επόμενες ώρες και στις συνοριακές διελεύσεις της χώρας με την Ελλάδα, κατά πάσα πιθανότητα στη συνοριακή διάβαση της Γευγελής, απέναντι από το τελωνείο των Ευζώνων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα