Ισπανία: Αύξηση «μαμούθ» 22% στον κατώτατο μισθό!

Σε αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 22% προχώρησε η Ισπανία, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων χωρών, όπως η Ελλάδα και η ΓαλλίαΗ σοσιαλιστική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η αύξηση θα ενισχύσει τις δαπάνες και τις προσλήψεις, ενισχύοντας την ανάπτυξη της οικονομίας, ωστόσο το μέτρο δεν πέρασε χωρίς αντιδράσεις, καθώς και στην Ισπανία οι βουλευτές της αντιπολίτευσης και τα στελέχη των επιχειρήσεων εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους ότι οποιαδήποτε πρόσθετη ανάπτυξη της οικονομίας δεν θα είναι αρκετή για να αντισταθμίσει τις χιλιάδες θέσεις εργασίας που εκτιμούν πως θα χαθούν εξαιτίας της αύξησης του εργοδοτικού κόστους.

Η αύξηση στα 900 ευρώ από 736 τον μήνα τέθηκε σε ισχύ στις αρχές του έτους. Και ενώ οι παραγωγικοί φορείς ασχολούνται με την αύξηση του κατώτατου μισθού, δημοσίευμα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων EFE ανέφερε χθες ότι ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ σκέφτεται να προκηρύξει πρόωρες εκλογές για τις 14 Απριλίου.

Το πρακτορείο επικαλέστηκε για το ρεπορτάζ του μη κατονομαζόμενες κυβερνητικές πηγές, ενώ η κυβέρνηση δεν το σχολίασε. Πάντως, την Τετάρτη το ισπανικό Κοινοβούλιο καλείται να ψηφίσει για τον προϋπολογισμό του 2019, την ώρα που οι Σοσιαλιστές κατέχουν λιγότερο από το ένα τέταρτο των εδρών στην Κάτω Βουλή και αγωνίζονται να εξασφαλίσουν αρκετή υποστήριξη προκειμένου να περάσουν το νομοσχέδιο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα