Ξύπνη ο μνημονιακός πρωτομάστορας

Τώρα θυμήθηκε (!) της κοινωνικές ανισότητες ο Γιώργος ΠαπανδρέουΣτην αμπελοφιλοσοφία το έριξε ο μοιραίος πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, που θυμήθηκε με μια δεκαετία καθυστέρηση τις κοινωνικές ανισότητες και τα λάθη σε βάρος των Ελλήνων. Βεβαίως, λησμόνησε ότι αυτός με τους ολέθριους χειρισμούς του έφερε το ΔΝΤ στην Ελλάδα και οδήγησε τη χώρα στη μέγγενη των Μνημονίων και της επιτροπείας. 

Σε συνέντευξή του στο CNBC, ο Γιώργος Παπανδρέου υποστήριξε, λες και δεν κράτησε το τιμόνι της διακυβέρνησης στα χέρια του, ότι στην αντιμετώπιση της κρίσης «χάθηκε πολύτιμος χρόνος, επιβλήθηκαν τιμωρητικά μέτρα, ακούστηκαν στερεότυποι, λανθασμένοι χαρακτηρισμοί εις βάρος των Ελλήνων και της εργατικότητάς τους».

Προκαλεί και προσβάλλει, δηλαδή, τους Ελληνες, που δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου και θυμούνται ότι τους «στερεότυπους χαρακτηρισμούς» ο ίδιος, ως ενεργεία πρωθυπουργός, αναπαρήγε, διασύροντας την Ελλάδα στο εξωτερικό. Τότε έλεγε ότι κυβερνάει μια διεφθαρμένη και χρεοκοπημένη χώρα, ενώ ο εκλεκτός του, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλούσε για… Τιτανικό!

«Αυτό που χρειάζεται είναι να υπάρξει συνεργασία για τον κατευνασμό των αγορών, προκειμένου να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες, να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και δυνατές οικονομίες» πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός, που αναμάσησε τα περί «νέου κοινωνικού συμβολαίου», καθώς, όπως σημείωσε, «πρέπει να ξανασκεφτούμε πώς λειτουργεί ο καπιταλισμός σε παγκόσμιο επίπεδο».

Πάντως, ο Γιώργος Παπανδρέου, έχοντας στραμμένο το βλέμμα και στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό συγκεκριμένα στη σύγκλιση του ΚΙΝ.ΑΛ. με τον ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για «μια ευρεία συμμαχία δυνάμεων», που θα προωθήσουν μια κοινωνική ατζέντα, ως αντίπαλο δέος στην άνοδο της Ακροδεξιάς. Τέλος, τάχθηκε υπέρ ενός νέου δημοψηφίσματος στη Βρετανία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα