ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ

Η απώλεια του κόμματος και οι απαράδεκτοι χαρακτηρισμοίΑπό τον
Δημήτρη Κ. Σέργιο

Αγαπητέ Πάνο,
Με αφορμή τα βέλη που είχε εξαπολύσει εναντίον σου τον Φεβρουάριο του 2017 -σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ- ο αποπεμφθείς από τη θέση του υπουργού Παιδείας Ν. Φίλης, είχε καταχωρισθεί σχετικό άρθρο μου στην «κυριακάτικη δημοκρατία», που τότε δημοσίευε τα σημειώματά μου. Είχα τότε γράψει ότι ο Ν. Φίλης (ως υπουργός είχε ηγηθεί της «ουδετεροποίησης» της διδασκαλίας των Θρησκευτικών και σε θεωρούσε υπόλογο της αποπομπής του ένεκα της θερμής σχέσης που έχεις με τον Αρχιεπίσκοπο – ως εάν με τον κ. Ιερώνυμο ο πρωθυπουργός έχει… λιγότερο θερμές σχέσεις!) υπήρξε απέναντί σου απολύτως αχάριστος. Είχες κλείσει, τότε, μια διετία προϋπηρεσίας ως συνεταίρος της κυβέρνησης. Υπήρξες στη συνεργασία σου εργατικότατος υπουργός Εθνικής Αμυνας, και κάλυψες πλήρως ενδεχόμενα «δεξιά» ανακλαστικά του Στρατεύματος έναντι της «πρώτη φορά Αριστεράς», που σε έβαλε στη θέση αυτή ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο. Οργωσες θάλασσες και αέρα σε όλη την επικράτεια. Προσγειωνόσουν στον Εβρο, στο Καστελόριζο, στη Λήμνο, στη Σκύρο, στην Κάρπαθο κ.λπ. συνεχώς. Διεκήρυττες με ζήλο αυτόχρημα ιεραποστολικό τον διαιώνιο ελληνικό χαρακτήρα του Αιγαίου. Τελείωνα δε τις αναφορές μου εκείνες με την ακόλουθη προς εσένα επισήμανση: «Υπουργέ μου, εκτέθηκες ευσυνείδητα, και μπράβο σου γι’ αυτό, στους εξ ανατολών και Βαλκανίων χαλίφες με λόγο και έργο. Επειδή, όμως, εκτέθηκες για τα συμφέροντα του έθνους-κράτους των Νεοελλήνων και έναντι των βορειοδυτικών δανειστών-δυναστών αποχωρώντας επικεφαλής είκοσι βουλευτών από τη Ν.Δ., σκέψου τι μέλλει να ψηφίσεις στη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες, για να σταματήσει η μακρόσυρτη “δεύτερη αξιολόγηση” του κράτους της “πρώτη φορά Αριστεράς”! Ηδη, το χρέος της χώρας, παρά τα εφτά χρόνια φαγούρας (σ.σ.: μήνας Φεβρουάριος 2017…) αντί να μειωθεί, έχει εκτοξευθεί από 323 σε 328 δισεκατομμύρια!» Αυτά σημείωνα τότε, αγαπητέ υπουργέ. Σήμερα, εσύ μεν έχασες, συνεργαζόμενος με τον Αλέξη Τσίπ(ου)ρα, οποιανδήποτε επιρροή μέσα στο ίδιο σου το κόμμα μετά την υπογραφή από βουλευτές σου της Συμφωνίας των Πρεσπών, αδυνατώντας εντελώς να πείσεις τα στελέχη σου να μην την ψηφίσουν… Και αυτά τα ανεξέλεγκτα από εσένα στελέχη τείνουν να γελοιοποιήσουν και εμάς τους παραδοσιακούς δεξιούς, που επιμένουμε να ισχυριζόμαστε κραυγαλέως ότι θα άξιζε να πέσει -κυριολεκτικώς…- μ-α-ύ-ρο στην κάλπη των ευρωεκλογών σε βάρος όσων προπαγανδίζουν τον προδοτικό έναντι της Ελλάδος «σκληρό πυρήνα» του απερίγραπτου μορφώματος της «Ε.Ε.»…

Με κυριότερο φορέα της ιδέας τού «ανήκειν εις τον σκληρόν πυρήνα» όχι κανέναν… όψιμο καραμανλικό, αλλά -αντίθετα- τους «γερμανο-αμερικανο-κομμουνιστές» της ομοταξίας Αλέξη Τσίπ(ου)ρα! Συμπέρασμα: Απέτυχες, υπουργέ μου, ως αρχηγός κόμματος! Και έχει πλάκα το γεγονός ότι ένας πολιτικός όπως εσύ, εκφραστικός και ειλικρινής όπως πίστευα (και πιστεύω ακόμα….) ότι είσαι απέναντι στα εθνικά συμφέροντα, έφτασες προ καιρού στο απολύτως απαράδεκτο σημείο να χαρακτηρίσεις αυτό το δυσπερίγραπτο παιδαρέλι από τα τσιπ(ου)ράδικα της Αρτας που διέλυσε το κόμμα σου τον… «καλύτερο πρωθυπουργό της Μεταπολίτευσης»! Κρίμα, αγαπητέ Πάνο!

Με ειλικρινή θλίψη
Δημήτρης Σέργιος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα