Γκρεμίστηκε και δεύτερο εγκαταλειμμένο σπίτι στην Πνύκα

Ο Καμίνης έβγαλε ανακοίνωση και «τα ρίχνει» στην… κρίσηΜόλις λίγα 24ωρα μετά την κατάρρευση ενός εγκαταλειμμένου κτιρίου στο Γκάζι, ακόμη ένα σπίτι που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας είχε την ίδια τύχη. 

Φαίνεται ότι αυτό το δεύτερο περιστατικό θορύβησε τον Δήμο Αθηναίων, ο οποίος εξέδωσε χθες ανακοίνωση σχετικά με τις καταρρεύσεις εγκαταλειμμένων κτιρίων. Σε αυτήν αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι ήδη από το 2011 -επί δημαρχίας Καμίνη δηλαδή- έχει διαπιστωθεί η κακή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει δεκάδες παλαιά κτίσματα στην Αθήνα και έχουν παρθεί συγκεκριμένες πολιτικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα. Επίσης, ο δήμος δεν παραλείπει να ρίξει τις ευθύνες και στην οικονομική κρίση, η οποία είναι υπεύθυνη για τη μη επισκευή πολλών διατηρητέων κτιρίων.

Ηταν λίγο μετά τις 10 χθες το πρωί, όταν στην οδό Ιουλίου Σμιθ στην Πνύκα οι κάτοικοι άκουσαν έναν εκκωφαντικό θόρυβο. Τρομοκρατημένοι βγήκαν από τα σπίτια τους και αντίκρισαν το θέαμα του κτιρίου που είχε καταρρεύσει. Ευτυχώς ούτε αυτή τη φορά υπήρξαν θύματα, καθώς την ώρα που συνέβη το περιστατικό δεν υπήρχαν περαστικοί στο σημείο, ενώ δεν προκλήθηκαν ζημιές σε παρακείμενα κτίρια. Πάντως, ο συγκεκριμένος δρόμος είναι πολυσύχναστος, καθώς από εκεί περνούν καθημερινά πολλοί τουρίστες κάνοντας τη βόλτα τους στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, το οποίο ήταν αρκετά παλιό, βρίσκεται στην Κεφαλλονιά και ειδοποιήθηκε για το συμβάν. Οπως και στην περίπτωση του σπιτιού στο Γκάζι, η κατάρρευση δεν εξέπληξε τους περιοίκους που περίμεναν ότι αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε. Αλλωστε, αρκετές φορές ο δήμος είχε κληθεί να λάβει μέτρα, χωρίς ωστόσο οι ιθύνοντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Καλό θα ήταν, πάντως, ο Δήμος Αθηναίων να κάνει περισσότερα έργα, όπως οι απαραίτητοι έλεγχοι, και να παίρνει μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών, παρά να βγάζει ανακοινώσεις που μόνο σκοπό έχουν τον εντυπωσιασμό.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα