Οι Γερμανοί θα σφίξουν τα λουριά στο Προσφυγικό

Βάζουν τέλος στο βατερλό της ΜέρκελΜυρίζονται πολιτικό… βατερλό οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και διά στόματος της νέας αρχηγού τους σπεύδουν, όσο είναι καιρός, να αλλάξουν πλεύση στο Μεταναστευτικό, με στόχο βέβαια να βάλουν φρένο στη διαρροή ψηφοφόρων προς την Ακροδεξιά! 

Χρησιμοποιώντας πιο σκληρή ρητορική απέναντι σε ένα ζήτημα που δίχασε, αλλά και συνεχίζει να διχάζει τους Γερμανούς, η Aνεγκρετ Κραμπ Καρενμπάουερ, στο πλαίσιο του διήμερου συνεδρίου του κόμματός της, παρουσίασε νέες προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος, μη κρύβοντας, όμως, παράλληλα και η ίδια την ανησυχία της για το γεγονός πως η πολιτική στάση της Ανγκελα Μέρκελ τα προηγούμενα χρόνια προκάλεσε προβλήματα. «Κάναμε σαφές πως θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξασφαλίσουμε ότι το 2015 (όταν η Γερμανία άνοιξε τις πύλες της σε περίπου 1.000.000 πρόσφυγες) δεν θα επαναληφθεί» τόνισε χθες, για να προσθέσει με νόημα ότι στο CDU πήραν το μάθημά τους!

Κριτήρια

Οσο για τις νέες ιδέες που πέφτουν στο τραπέζι; Σύμφωνα με τους «Financial Times», αυτές αφορούν την απόρριψη αίτησης ασύλου σε όσους παρουσιάζουν ψευδή στοιχεία ταυτότητας, την απέλαση μεταναστών οι οποίοι έχουν καταδικαστεί για βιασμό ή άλλου είδους σεξουαλικά αδικήματα, καθώς και τον ορισμό πιο «ασφαλών» χωρών καταγωγής, οι πολίτες των οποίων δεν θα μπορούν αυτομάτως να υποβάλλουν αίτηση ασύλου στη Γερμανία.

Την ίδια ώρα, όμως, τα αποτελέσματα έρευνας του Ιδρύματος Μπέρτελσμαν προκαλούν μόνο προβληματισμό για την «επόμενη ημέρα», καθώς αποκαλύπτεται ότι τα επόμενα 40 χρόνια η Γερμανία για να καλύψει τις ανάγκες της οικονομίας της θα χρειάζεται ετησίως τουλάχιστον 260.000 μετανάστες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα