Ο Ερντογάν καταργεί τον ΦΠΑ στον Τύπο

Σε μια έξυπνη κίνηση, που στόχο έχει να ενθαρρύνει τον τουρκικό λαό να διαβάζει περισσότερο εφημερίδες, περιοδικά και βιβλία……ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα φέρει σύντομα στη Βουλή σχέδιο νόμου για την κατάργηση του ΦΠΑ στα έντυπα μέσα. Η κατάργηση του ΦΠΑ σε εφημερίδες, περιοδικά και βιβλία υπήρξε πάγιο αίτημα των εκδοτών, που έχουν δει τον κόσμο να απομακρύνεται από το διάβασμα με την εξάπλωση των ψηφιακών μέσων.

Στόχος του «σουλτάνου», όπως δήλωσε σε συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη, είναι να κάνει τα έντυπα μέσα πιο προσιτά στον απλό λαό. Κι όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι το 2017 κυκλοφόρησαν στην Τουρκία περί τα 1,5 δισ. φύλλα εφημερίδων! Ηδη, εδώ και μία εβδομάδα, οι Τούρκοι μπορούν να παίρνουν βιβλία, εφημερίδες και περιοδικά με μηδενικό ΦΠΑ, όταν τα αγοράζουν απευθείας από τον εκδότη ή από το σάιτ του εκδοτικού οίκου. Μια επιβάρυνση 8% υπάρχει αυτή τη στιγμή όταν τα έντυπα αγοράζονται από βιβλιοπωλεία και άλλα σημεία πώλησης. Στόχος του Τούρκου προέδρου είναι σύντομα να καταργηθεί και αυτή η μικρή επιβάρυνση. «Η ρύθμιση θα συζητηθεί στο Κοινοβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα» τόνισε ο Ερντογάν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα