Νικολόπουλος: Η ΦΕΕ απειλεί με «λουκέτο» τον ιππόδρομο

Σε αδιέξοδο οδηγείται η ιπποδρομιακή δραστηριότητα στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε κίνδυνο η επιβίωση 3.000 οικογενειών, υποστηρίζει με ερώτησή του στη Βουλή ο Ν. Νικολόπουλος Ο ανεξάρτητος βουλευτής προστίθεται στους ανθρώπους που θεωρούν ότι αιτία για τη σημερινή κατάσταση είναι οι αποφάσεις, οι πράξεις και οι πρακτικές της διοίκησης της Φιλίππου Ενώσεως της Ελλάδος (ΦΕΕ). Σχεδόν όλοι ζητούν πλέον, την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας.

Οπως επισημαίνεται στην ερώτηση, από τα τέλη του 2017 και την εκλογή νέου προεδρείου στη ΦΕΕ, «υπάρχει σωρεία καταγγελιών για ενέργειες που τορπιλίζουν τις ιπποδρομίες. Κορυφαία συνέπεια των ενεργειών αυτών ήταν η διακοπή της διεξαγωγής ιπποδρομιών τον περασμένο Δεκέμβριο, που έχει ως απόρροια δυσμενείς επιπτώσεις για τις ιπποδρομιακές τάξεις, αλλά και για τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου».

Η διακοπή της διοργάνωσης ιπποδρομιών σημειώθηκε «όταν η Ενωση Ιδιοκτήτων Δρομώνων Ιππων Ελλάδος (ΕΙΔΙΕ) και η Ενωση Επαγγελματικών Προπονητών Δρομώνων Ιππων (ΕΝΕΠΔΙ) ανακοίνωσαν την αποχή τους από τις εγγραφές λόγω αυθαίρετων, άδικων και καταχρηστικών αποφάσεων της ΦΕΕ. Οι αποφάσεις των ιδιοκτητών και προπονητών που εκπροσωπούν τη μεγάλη πλειοψηφία των ενεργών ίππων στο Μαρκόπουλο, σε συνδυασμό με το μειούμενο συνολικό δυναμικό των ενεργών ίππων (κάτω από 300), κατέστησαν αδύνατη τη διοργάνωση ιπποδρομιών με τρόπο που εγγυάται το κύρος και την αξιοπιστία τους».

Ο Ν. Νικολόπουλος υποστηρίζει ότι «η πλειοψηφία της ιπποδρομιακής κοινότητας “βράζει” με τις ενέργειες της διοίκησης» της ΦΕΕ. Επικαλείται, μεταξύ άλλων, δημοσιεύματα του Τύπου και καταγγελίες που αναδεικνύουν προβληματικές καταστάσεις, οι οποίες εκτείνονται από «γκρίζες σχέσεις και αλληλεξαρτήσεις» έως φαινόμενα «σύγκρουσης συμφερόντων» και «σύγχυσης ιδιοτήτων ελεγχόμενου και ελεγκτή».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα