Διάσημοι ρεπόρτερ έκαναν μπούλινγκ μέσω του ίντερνετ

Διαστάσεις… χιονοστιβάδας έχει πάρει το σκάνδαλο του διαδικτυακού εκφοβισμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη Γαλλία, στο οποίο εμπλέκονται, μεταξύ άλλων, δημοσιογράφοι, διαφημιστές και γραφίστες έγκυρων μέσων ενημέρωσης, όπως η «Liberation»Συγκεκριμένα, η υπόθεση αφορά την αποκαλούμενη «Συμμορία του LOL» (Ligue du LOL), που δημιουργήθηκε γύρω στις αρχές του 2010 και της οποίας τα μέλη παρενοχλούσαν διαδικτυακά χρήστες του twitter και του facebook.

Το θέμα έφερε στο φως ο ιστότοπος διασταύρωσης ειδήσεων της «Liberation» Checknews. Στο άρθρο αναφέρονται ως μέλη της Ligue du LOL περίπου 30 δημοσιογράφοι και άλλοι εργαζόμενοι του Τύπου, που κατηγορούνται ότι παρενοχλούσαν άλλους δημοσιογράφους και μπλόγκερ, κυρίως γυναίκες και ακτιβίστριες του φεμινιστικού κινήματος. «Μια ομάδα αποτελούμενη από λευκούς άνδρες δημοσιογράφους, Παριζιάνους, που σήμερα έχουν σημαντικές θέσεις σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης» παρατήρησε ένα από τα θύματα, η Μελανί Βανγκά, μπλόγκερ, που υποστηρίζει ότι παρενοχλήθηκε επειδή ήταν γυναίκα και μαύρη.

Στον απόηχο, πάντως, του σκανδάλου η «Liberation» ανακοίνωσε χθες ότι θέτει σε διαθεσιμότητα δύο δημοσιογράφους της, τα ονόματα των οποίων εμφανίστηκαν στην υπόθεση, ενώ το πολιτιστικό περιοδικό «Inrocks» έκανε το ίδιο με τον αρχισυντάκτη του ιστοτόπου του, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να τον απολύσει.

«Ζητώ συγγνώμη από όλους εκείνους που αισθάνθηκαν ότι παρενοχλήθηκαν, όμως δεν μπορώ να αναλάβω την ευθύνη για όλες τις πλάκες που έγιναν» είπε από την πλευρά του ο δημιουργός της ομάδας, ο Βενσάν Γκλαντ, δημοσιογράφος συνεργαζόμενος με τη «Liberation».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα