Ο Τσουκάτος «καίει» τον Σημίτη!

Το ΠΑΣΟΚ δεν το βρίσκει κάποιος πλέον στην κοινωνία, αλλά στα εδώλια των κατηγορουμένων για οικονομικά σκάνδαλα. Αυτό συμβαίνει και με τον Θεόδωρο Τσουκάτο, το δεξί χέρι του Κώστα Σημίτη, του πρωθυπουργού της μαύρης για το έθνος περιόδου του «εκσυγχρονισμού».

Με τις σκηνές που περιέγραψε στην απολογία του, αφενός, δίνει μια εικόνα που παραπέμπει σε μαφιόζικο λημέρι όπου καταμετρώνται τα κλοπιμαία: «Τα χρήματα ήρθαν σε δόσεις μέρα μεσημέρι στο γραφείο μου στο ΠΑΣΟΚ, με τους δημοσιογράφους απέξω και τα κατέβαζα στο ταμείο, όπου οι ταμίες -όπως κατέθεσαν- τα μέτρησαν και τα πήραν».

Δηλαδή, την ίδια ώρα που οι πασόκοι παντελόνιαζαν βρόμικο χρήμα παραβιάζοντας τη νομοθεσία έκαναν παράλληλα δηλώσεις στους δημοσιογράφους για τον… σοσιαλισμό.

Ο Τσουκάτος στην απολογία του στο Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων για το «λάδωμα» του κόμματος με 1.000.000 γερμανικά μάρκα από τη Siemens «έδωσε» -με έμμεσο και, ομολογουμένως, έξυπνο τρόπο- το αφεντικό του. Παραδέχεται τα εγκληματικά γεγονότα (αυτό είναι το κρισιμότερο όλων σε κάθε δίκη) και αρνείται τις… κακές προθέσεις.

Από τη μια, λέει ότι ο Σημίτης «δεν ασχολούνταν με τα οικονομικά του κόμματος» (κάτι που θα αποτελούσε παγκόσμια πρωτοτυπία, μια και δεν υπάρχει πρόεδρος κόμματος στον κόσμο να μην… ασχολείται με τα οικονομικά του) και, από την άλλη, επικαλέστηκε απόσπασμα από βιβλίο του Κώστα Σημίτη, όπου ο πρώην πρωθυπουργός μιλά «για την ιδιωτική χρηματοδότηση ως πάγια πρακτική των πολιτικών σχηματισμών»!

Δηλαδή, ο Σημίτης δεν ασχολείτο με τα οικονομικά, αλλά είχε εμπεριστατωμένη άποψη για την ιδιωτική χρηματοδότηση των κομμάτων, την οποία κατέγραψε σε βιβλίο. Επίσης, ο Τσουκάτος είπε ότι η Siemens χαρτζιλίκωνε το ΠΑΣΟΚ, με στόχο την «καλλιέργεια καλών σχέσεων με το κυβερνών κόμμα. Δημόσιες σχέσεις…».

Δεν είναι αυτονόητο ότι είναι αδύνατες οι καλές «δημόσιες σχέσεις» με ένα κόμμα και η σύναψη συμβάσεων με το κράτος που ελέγχει ένα κόμμα, αν δεν συμφωνεί ο αρχηγός του;

Η Siemens δεν επιδίωκε καλές «δημόσιες σχέσεις» με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη;

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα