Ο Κοτζιάς κάνει… πλάκα στον Τσίπρα, όμως θέλει να γίνει αντιπρόεδρος!

Την ώρα που τα σενάρια για ανασχηματισμό φουντώνουν και ενώ δεν είναι πολλοί εκείνοι που θα πρέπει να «ράβουν κοστούμια», αφού ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να περιοριστεί σε ελάχιστες αλλαγές, ένα… όνομα από τα παλιά ίσως αποτελέσει τελικά την έκπληξη!Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», η επιστροφή του Νίκου Κοτζιά στην κυβέρνηση συζητιέται στο πρωθυπουργικό γραφείο. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με το συγκεκριμένο σενάριο, σχεδιάζεται να επιστρέψει στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου με αναβαθμισμένο ρόλο, αυτόν του αντιπροέδρου.

Η έξοδος του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση και οι βαριές κουβέντες που ανταλλάσσουν πια σε καθημερινή βάση οι πρώην κυβερνητικοί εταίροι φαίνεται πως διευκολύνουν την επιστροφή Κοτζιά, του οποίου η «βεντέτα» με τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. είναι γνωστή στο πανελλήνιο. Οι σχέσεις Τσίπρα – Κοτζιά, παρά την πικρία που έβγαλε ο τελευταίος όταν έγινε δεκτή η παραίτησή του, παραμένουν καλές. Αλλωστε, μαζί σχεδίασαν την άθλια Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία «πουλάνε» ως επιτυχία, παρά το γεγονός ότι χαρίστηκε το όνομα της Μακεδονίας δίχως να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός.

Εφόσον το σενάριο αυτό επικρατήσει, ο Νίκος Κοτζιάς θα επιστρέψει στην κυβέρνηση και μάλιστα «καβάλα στ’ άλογο», αφού δεν θα αναλάβει ένα απλό υπουργείο, αλλά τη θέση του αντιπροέδρου Β΄, με αρμοδιότητα την επίβλεψη των υπουργείων Αμυνας και Εξωτερικών, κάτι που του είχε προτείνει και παλαιότερα ο Αλέξης Τσίπρας. Επί της ουσίας, ο «αρχιτέκτονας των Πρεσπών» θα επιβλέπει τον Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος αναμένεται να αναβαθμιστεί σε υπουργό των Εξωτερικών, με υφυπουργό τον προερχόμενο από το ΚΚΕ Εσωτερικού καθηγητή Σωτήρη Βαλντέν. Πάντως το Μαξίμου δεν επιβεβαιώνει τη συγκεκριμένη πληροφορία.

Μιλώντας στην τηλεόραση της Κύπρου, ο Νίκος Κοτζιάς εγκωμίασε τον πρωθυπουργό με τον δικό του… ιδιαίτερο τρόπο! «Είναι ο τύπος του ηγέτη που χρειάζεται η εποχή μας. Εγινε πρωθυπουργός χωρίς να ξέρει αγγλικά, τώρα μιλάει καλύτερα από τους περισσότερους» σημείωσε, ενώ αποκάλυψε και μια πιο ανθρώπινη πλευρά του, λέγοντας πως έχει κάνει έξι βαριά χειρουργεία για καρκίνο και μάλιστα το πρώτο όταν το παιδί του ήταν μόλις επτά ετών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα