Αγγελική Νικολούλη: «Δέχτηκα απειλές στην έρευνα για τον Μάριο»

Τι κατέθεσαν η Αγγελική Νικολούλη και ένας γενετιστής στη δίκη για τον φόνο του 26χρονου Παπαγεωργίου

Το κουβάρι της αρπαγής και της δολοφονίας του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν μυστηριωδώς τον Αύγουστο του 2012, ξετύλιξαν στις καταθέσεις τους στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» Αγγελική Νικολούλη και ο γενετιστής Γιώργος Φιτσιάλος.

Ο μάρτυρας, ο οποίος ερεύνησε το όχημα του αδικοχαμένου 26χρονου χρησιμοποιώντας πρώτη φορά τη μέθοδο της φωταύγειας που ανιχνεύει ίχνη αίματος ακόμη κι αν έχει πλυθεί, κατέθεσε με βεβαιότητα ότι το αίμα που εντοπίστηκε στο πορτμπαγκάζ, στο κάθισμα του οδηγού και στη μοκέτα του αυτοκινήτου ήταν του Μάριου. «Σηκώσαμε τη μοκέτα, βάλαμε ειδικό σπρέι στη ρεζέρβα, άρχισε να φωσφορίζει. Αυτό ήταν ένδειξη ύπαρξης αίματος. Το DNA ήταν του Μάριου. Η μοκέτα είχε πλυθεί, όπως και το πορτμπαγκάζ, γιατί ανιχνεύσαμε αίμα το οποίο δεν ήταν ορατό με γυμνό μάτι» εξήγησε στο δικαστήριο ο γενετιστής και εκτίμησε πως ο 26χρονος είχε τοποθετηθεί στη θέση της ρεζέρβας, όπου εντοπίστηκε η μεγαλύτερη ποσότητα αίματος.

Στην κατάθεσή της στο δικαστήριο η Αγγελική Νικολούλη περιέγραψε την επικοινωνία της με τον 73χρονο κατηγορούμενο ως εγκέφαλο του εγκλήματος, ο οποίος επιχείρησε να την αποπροσανατολίσει. «“Εσύ φταις για όλα” μου είπε με δυνατή φωνή. Εγώ έθεσα συγκεκριμένα ερωτήματα. Να πω ότι πήρα άμεση απάντηση, δεν πήρα. Ηθελε να με απομακρύνει από αυτά που ρωτούσα» τόνισε.

Μάλιστα, όπως είπε η δημοσιογράφος, δέχτηκε απειλές κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, για τις οποίες μάλιστα ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του 73χρονου, όμως το αδίκημα παραγράφηκε πριν φτάσει στο ακροατήριο. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Μαρτίου 2019.