Μέσω του facebook (!) βρήκαν τους φονιάδες του Αλέξ. Σταματιάδη

Συνελήφθη ένας από τους τέσσερις Αλβανούς δράστεςΚατά τη διάρκεια έρευνας για την εξάρθρωση σπείρας που διέπραττε ληστείες οι αστυνομικοί των Τμημάτων Ανθρωποκτονιών και Ληστειών οδηγήθηκαν στην εξιχνίαση της άγριας δολοφονίας του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη (φωτό), που έγινε στις 2 Απριλίου του 2018 στο σπίτι του στην Κηφισιά.

Συνολικά έχουν συλληφθεί οκτώ άτομα αλβανικής καταγωγής, ένας εκ των οποίων ανήκει στην τετραμελή σπείρα που συμμετείχε στον φόνο του επιχειρηματία. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έναν μήνα πριν από τη δολοφονία οι αστυνομικοί είχαν ανακαλύψει ένα κλεμμένο τζιπ που είχε χρησιμοποιηθεί σε απόπειρα ανατίναξης ΑΤΜ στο Πικέρμι.

Στο εσωτερικό του οχήματος ανακάλυψαν κηλίδες αίματος, που, όπως αποδείχθηκε αργότερα, ανήκαν σε αγριογούρουνο, αλλά και δύο κάλυκες, τους οποίους έδωσαν στη συνέχεια για βαλλιστική εξέταση και διαπιστώθηκε πως το όπλο δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες. Ομως μετά τη δολοφονία του επιχειρηματία οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως οι κάλυκες που βρέθηκαν στο σπίτι του Αλέξανδρου Σταματιάδη προέρχονταν από το ίδιο όπλο με αυτούς που είχαν βρεθεί έναν μήνα πριν στο κλεμμένο τζιπ.

Ετσι, οι αστυνομικοί άρχισαν να ερευνούν έναν κύκλο περίπου 100 υπόπτων και μέσα από τα προφίλ τους στο facebook εντόπισαν μία ανοιχτή συζήτηση που είχε ένας από αυτούς, στην οποία κόμπαζε ότι είχε σκοτώσει με πιστόλι ένα αγριογούρουνο στην Τρίπολη. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν άμεσα ότι στην πόλη είχαν γίνει ληστείες και μάλιστα με το κλεμμένο τζιπ. «Ξεψαχνίζοντας» τις επαφές του υπόπτου, έφτασαν στα ίχνη των τριών από τους τέσσερις δολοφόνους του επιχειρηματία.

Ο ένας Αλβανός συνελήφθη στις Βρυξέλλες, όπου είχε καταφύγει μετά τη δολοφονία, ενώ ένας από τους συνεργούς του -που έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται- έχει καταφύγει σε άλλη χώρα της βόρειας Ευρώπης. Ο τρίτος της ομάδας έχει διαφύγει στην Αλβανία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα