Υπέρ των αλλαγών στην Εκκλησία ο γνωστός Θεοδωράκης

Κλίμα έντασης και πόλωσης επικράτησε στη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση, με την ελάσσονα αντιπολίτευση να ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, αμφισβητώντας τις «αγνές» προθέσεις της και καταγγέλλοντας μικροκομματικές σκοπιμότητεςΠρώτη έδωσε τον τόνο η Φώφη Γεννηματά, η οποία είπε ότι το κόμμα της τάσσεται κατά της έγκρισης των υπό αναθεώρηση διατάξεων με αυξημένη πλειοψηφία 180 ψήφων και πως δεν σκοπεύει να δώσει λευκή επιταγή στην επόμενη κυβέρνηση.

Εξαπέλυσε, μάλιστα, διμέτωπη επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., κατά την πάγια άλλωστε τακτική της, κατηγορώντας και τα δύο κόμματα ότι επένδυσαν στην αναθεώρηση για να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη. Από την πλευρά του, ο Νίκος Μιχαλολιάκος σχολίασε με νόημα ότι οι δύο πολιτικοί αρχηγοί επέλεξαν να τοποθετηθούν νωρίς για να μην… πέσουν πάνω στην αναμέτρηση ΠΑΟ – Ολυμπιακού, στιγματίζοντας παράλληλα το γεγονός ότι, ενώ η Χρυσή Αυγή είναι το τρίτο ισχυρότερο κόμμα, ο επικεφαλής της καλείται να μιλήσει τελευταίος. «Δεν ψηφίζουμε την αναθεώρησή σας» είπε και κατέθεσε τις δικές του προτάσεις, όπως η υποχρεωτική στράτευση ανδρών και γυναικών στα 18 έτη.

Ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε ότι απώτερος σκοπός της πρότασης για συνταγματική αναθεώρηση είναι η προώθηση της προεκλογικής αντιπαράθεσης ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. με νέα ψεύτικα διλήμματα, στην προσπάθειά τους να αποκρύψουν τη συμφωνία τους σε έναν στόχο, «τον εγκλωβισμό της λαϊκής δυσαρέσκειας». Η συνταγματική αναθεώρηση χρειάζεται συναίνεση, όχι διχασμό προσωπικοτήτων και απόψεων, τόνισε ο Βασίλης Λεβέντης. «Πάει ο ένας να τη φέρει στον άλλον» είπε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. για «συντηρητισμό» και ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα υπερψηφίσει τις προς αναθεώρηση διατάξεις.

Υπέρμαχος της αλλαγής του Συντάγματος ως προς τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας εμφανίστηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης, που κάλεσε την Εκκλησία να δείξει… θάρρος. Χαρακτήρισε, μάλιστα, υποκριτική τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή δεν «άγγιξε» το άρθρο 16, που αναφέρει ότι το κράτος έχει ως αποστολή την ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα