Διάψευση Κατρούγκαλου περί δεξιάς παρένθεσης

Η διαφωνία κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει βάλει στον δημόσιο διάλογο και το όνομα του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα Προκόπη ΠαυλόπουλουΟ αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση του Συντάγματος Γιώργος Κατρούγκαλος διέψευσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ασχολείται με σενάρια «δεξιάς παρένθεσης».

Απευθυνόμενος στη Ν.Δ. στην Ολομέλεια, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Επειδή είδα να λέγεται ότι είναι τρόπαιο το άρθρο 32 του Συντάγματος (σ.σ.: που αφορά την εκλογή του Προέδρου). Είπατε ότι αυτό που θέλουμε να κάνουμε, αν έχετε την πλειοψηφία να γίνετε δεξιά παρένθεση. Σας το ξεκαθαρίζω: Ξεχνάτε ότι ο κ. Τσίπρας έχει δηλώσει πως θα ψηφίσει την επανεκλογή του κ. Παυλόπουλου στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας». Σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη θέση, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι το κόμμα του δεν παίρνει «τοις μετρητοίς» αυτά που λένε τα κυβερνητικά στελέχη, ότι θέλουν την επανεκλογή του σημερινού Προέδρου.

«Κάνουν συνεχώς κυβιστήσεις. Τιμούμε τον κ. Παυλόπουλο και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για την πολιτική σταθερότητα» τόνισε. Αυτό που κάνει η κυβέρνηση, κατά τον κ. Χατζηδάκη, «είναι μια ξεκάθαρη ομολογία ήττας και δείχνει βούληση να μπουν παγίδες στη διακυβέρνηση Ν.Δ. Μάνεσης και Τσάτσος ξεκάθαρα λένε ότι η επόμενη Βουλή πρέπει να έχει λυμένα τα χέρια της».

Την ίδια ώρα, ο πρώην υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος πρότεινε τον Προκόπη Παυλόπουλο και για δεύτερη θητεία, αν πάντως -όπως είπε- δεν θέλει ο Καραμανλής να είναι ο επόμενος ένοικος του Προεδρικού Μεγάρου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα